Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Raportul legiştilor în cazul fetei atacate de urs. "Au fost două tipuri de leziuni"

Tânăra de 19 ani care a murit, marţi, după ce a fost atacată de un urs pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi avea leziuni foarte grave produse prin căderea de la înălţime, însă şi rănile provocate de animal erau foarte grave, au stabilit medicii legişti.

de Redactia Observator

la 11.07.2024 , 13:38

"Au fost două tipuri de leziuni: leziuni produse prin precipitare, cădere de la înălţime şi leziuni produse de urs. Leziunile cele mai grave sunt cele prin cădere, dar şi cele produse de urs erau incompatibile cu viaţa. Care i-a determinat mai repede decesul urmează să se stabilească, dar avea leziuni foarte grave prin precipitare, prin cădere de la înălţime", a declarat, joi, pentru Agerpres, şeful Serviciului de Medicină Legală Prahova, Vasile Drăghici.

Motivul pentru care ursul a fost împuşcat

De asemenea, în urma analizelor efectuate, s-a stabilit că ursul nu avea rabie, a precizat directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova, George Stratulat. În acest caz a fost vorba despre o femelă de 4-5 ani, care nu era gestantă şi nu avea alte probleme, a menţionat sursa citată.

Articolul continuă după reclamă

O tânără în vârstă de 19 ani a fost ucisă, marţi, de un urs pe traseul Jepii Mici, salvatorii montani afirmând că fata atacată a fost târâtă şi sfâşiată de animal. Recuperarea trupului acesteia a fost extrem de dificilă din cauza prezenţei în zonă a animalului, care ulterior a fost împuşcat.

"Având în vedere faptul că ursul prezenta pericol pentru salvatorii prezenţi la faţa locului, întrucât a încercat în repetate rânduri să îi atace, echipa de intervenţie constituită conform OUG 81/2021 a hotărât împuşcarea acestuia, lucru care s-a şi realizat", a informat, la acel moment, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Raportul legiştilor în cazul fetei atacate de urs. "Au fost două tipuri de leziuni"