Antena Meniu Search
x

Răsturnare de situaţie în cazul poliţistului condamnat la închisoare după ce a împuşcat mortal un bărbat care l-a scuipat!

Condamnat în iunie 2015 la cinci ani de închisoare cu executare după ce a împuşcat mortal un scandalagiu, un poliţist din Sibiu este la un pas de eliberare. Ieri, judecătorii Tribunalului Alba au admis contestaţia la executare formulată de poliţist.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 09.10.2017, 11:28

Condamnat în iunie 2015 la cinci ani de închisoare cu executare după ce a împuşcat mortal un scandalagiu, un poliţist din Sibiu este la un pas de eliberare. Ieri, judecătorii Tribunalului Alba au admis contestaţia la executare formulată de poliţist.

UPDATE 9 octombrie. Judecătorul a luat în calcul noul articol 52 introdus, din octombrie 2016, în Legea privind regimul armelor de foc și al munițiilor.

"Uzul de armă executat în condițiile și în situațiile prevăzute de prezenta lege înlătură caracterul penal al faptei și răspunderea materială a personalului instituțiilor cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale“, este articolul avut în vedere de judecător. Astfel, „constată înlăturat caracterul penal al faptei pentru care a fost condamnat contestatorul Bogdan Gheorghe Grioraș și, totodată, stinsă pedeapsa de 5 ani închisoare și 3 ani interzicerea drepturilor", se mai arată în sentința Tribunalului Alba.

Decizia care dă peste cap toată ancheta procurorilor şi procesul care s-a judecat nu este însă definitivă şi poate fi contestată în termen de trei zile.

Pe acelaşi subiect

Mai mult, această decizie care îl exonerează pe poliţistul condamnat definitiv pentru crimă cu premeditare vine în contextul în care sindicaliştii din Poliţie şi reprezentanţii Ministerului de Interne au cerut înăsprirea pedepselor pentru infracţiunea de ultraj.

Bogdan Grigoraş a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în iunie 2015 după un proces început în anul 2013.

Fapta pentru care poliţistul a ajuns de cealaltă parte a legii s-a produs pe 21 august 2013, în satul Ţapu, comuna Micăsasa din judeţul Sibiu. Agentul principal de poliţie Bogdan Grigoraş se afla în timpul serviciului când, la un moment dat, s-a luat la harţă cu un bărbat, în faţa unui bar.

"Mortul era cu căruţa aici în faţă la bar, şi poliţistul a venit cu maşina şi s-a dus la el. Nu ştiu ce au vorbit acolo, dar se pare că l-a scuipat pe poliţist, i-a împins uşa cu piciorul, după care poliţistul s-a dat jos şi a tras un  foc de armă. El a plecat şi după aia a mai tras două în pământ şi după aia s-au urcat în căruţă şi de aici nu a mai văzut nimeni", a povestit la momentul respectiv Alina Meliţa, angajată la barul din localitate.

După mai bine de doi ani de când a fost condamnat definitiv la închisoare pentru omor calificat, ceea ce se traduce prin omor cu premeditare, Bogdan Grigoraş a primit o veste bună de la Tribunalul Alba.

"Admite contestaţia la executare formulată de condamnatul Grigoraş George Bogdan, deţinut în Penitenciarul Aiud, împotriva executării sentinţei penale nr.74/30.06.2015 pronunţate de Tribunalul Sibiu, în dosar nr.8054/85/2015, definitivă prin decizia penală nr. 220/A/01.03.2016 a Curţii de Apel Alba Iulia. În baza art. 598 alin.1 lit.d Cpp rap. la art. 4 Cp şi art. 521 din Legea nr. 17/1996, constată înlăturat caracterul penal al faptei pentru care a fost condamnat contestatorul Grigoraş George Bogdan şi, totodată, stinsă pedeapsa de 5 ani închisoare şi 3 ani de interzicere a drepturilor prev. de art. 64 lit.a şi b Cp din 1969, aplicată prin sent. pen. nr. 74/2015 a Tribunalului Sibiu", se arată în decizia luată de judecătorii Tribunalului Alba.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Răsturnare de situaţie în cazul poliţistului condamnat la închisoare după ce a împuşcat mortal un bărbat care l-a scuipat!