Antena Meniu Search
x

Update Rata de incidență din București a ajuns la 1.42 la mia de locuitori. Sedință CNSU pentru relaxarea restricțiilor, joi

Rata de incidență din București a scăzut de la 1.49 la 1.42 de cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, în ultimele 24 de ore, iar asta înseamnă că o parte dintre măsurile restrictive ar putea fi ridicate. O decizie în acest sens trebuie luată după întrunirea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 12.05.2021, 12:28

rată de incidență București
Tot mai puține îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 în București - Shutterstock
  • Unele restricții au fost deja ridicate, după scăderea ratei de incidență sub 3.5 la mia de locuitori, pe 26 aprilie
  • Bucureştenii pot merge la sală, pot sta în oraş până mai târziu, iar magazinele se închid începând cu ora 21

Rata de infectare din Capitală a ajuns, marți, la 1.49 la mia de locuitori, astfel că începând de ieri Bucureștiul a intrat în scenariul verde. Miercuri rata a scăzut și mai mult, la 1.42 la mia de locuitori. Atenţie, însă: scenariul verde nu înseamnă automat şi relaxare totală.

Conform declaraţiilor prefectului Bucureştiului, Alin Stoica, în scenariul în care rata de incidenţă este sub 1.5 la mia de locuitori, atunci va fi permisă funcţionarea sălilor de spectacol şi a restaurantelor la o capacitate de 50% şi desfăşurarea evenimentelor în aer liber cu cel mult 300 de participanţi.

Scenariu verde în București. Trebuie convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

Odată cu scenariul verde, autorităţile urmează să convoace Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi abia atunci vor decide ce urmează. Iar asta se va întâmpla joi. Contează foarte mult ca trendul descrescător în ceea ce priveşte infectările să se menţină sub acest prag critic.

Pe 2 mai, CMBSU a decis redeschiderea sălilor de spectacol, a cinematografelor, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30% în intervalul orar 5.00 - 21.00.

În acest moment toată România este verde. Niciun judeţ nu mai are o rată de infectare mai mare de 1,5 la mia de locuitori. Până marți, 11 mai, pe teritoriul României au fost confirmate 1.067.887 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

- Știre în curs de actualizare - 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Rata de incidență din București a ajuns la 1.42 la mia de locuitori. Sedință CNSU pentru relaxarea restricțiilor, joi