Antena Meniu Search
x

Râurile din România, tot mai sărace în peşte din cauza poluării şi a braconajului. Soluția găsită de autoritățile prahovene

În mai multe râuri din Prahova au ajuns o mie de kilograme de peşte. Popularea cursurilor de apă a fost făcută de către Asociația Vânătorilor și Pescarilor Prahova. Totul, după ce specialiştii au tras un semnal de alarmă. Aceştia spun că râurile sunt tot mai sărace în peşte din cauza poluării şi a braconajului.

de Redactia Observator

la 11.11.2022, 08:06

Vezi și

Înarmaţi cu răbdare şi cu mult peşte. Aşa au venit voluntarii Asociațiilor de Vânătoare și Pescuit. 

Vasile Pârlogea, reprezentant AJVPS Prahova: Este vorba despre a doua populare pe care o facem din partea AJVPS Prahova. Peştele este adus de la o unitate piscicola din Călăraşi.

Marian Lixandru, consilier superior ANPA: Foarte necesară mai ales că aici în zonă râul este foarte frecventat de pescari si asociația avea obligația prin contract să identifice zone care au probleme cu resursa. Şi s-a luat măsura ca aceste zone care sunt cu probleme să fie populate cu peşte. Din păcate nu am avut de unde să luăm mlean şi hram şi am recurs la caras.

Cauzele dispariţiei peştilor sunt multe şi greu de combătut. 

Marian Lixandru: Începând să zicem de la braconieri, de la balestiere de la poluări uite şi aici. Este o conductă, chiar acum curge, deversează şi în primul rând nivelul scăzut al apei. 

Şi cum peştii au venit de la drum lung, transferul acestora în râu s-a făcut cu mare atenţie. Iar pescarii au fost cei mai bucuroşi de noii oaspeţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Râurile din România, tot mai sărace în peşte din cauza poluării şi a braconajului. Soluția găsită de autoritățile prahovene