Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Război pe Planşeul Unirii. Prefectul Capitalei s-a declarat şocat de scandalul între Băluță și Nicușor Dan: "N-am mai întâlnit aşa ceva"

Scandal la nivel înalt în centrul Bucureştiului! Primarul general a venit cu poliţia şi cu buldozerele să dărâme gardurile puse în Piaţa Unirii la ordinul primarului din Sectorul 4. Acesta a dat ordin să înceapă lucrările de consolidare la planşeul care susţine toată piaţa, dar Nicuşor Dan susţine că şantierul nu are autorizaţie şi că îl va opri cu orice preţ. După o zi întreagă de ceartă, aproape de miezul nopţii, s-a încheiat prima bătălie. Primarul Sectorului 4 a decis întreruperea lucrărilor la planşeul Pieţei Unirii, după ce doi dintre angajaţii săi au ajuns la spital. Aceştia au încercat să facă scut, ca să blocheze dărâmarea gardurilor şi ar fi fost loviţi de vola unui buldozer adus de Nicuşor Dan să dărâme gardurile. Şoferul buldozerului a fost dus la poliţie, unde i s-a deschis dosar penal. 

de Cristi Popovici

la 15.10.2024 , 09:11

Poliţist local versus Nicuşor DanVă atrag atenţia, domnule primar general, să nu mai instigaţi oamenii să comită infracţiuni şi ilegalităţi.

Nicuşor Dan a fost la mijloc, între poliţiştii locali, subalternii de la Primăria Generală, pe care i-a adus să ridice gardurile, şi agenţii de la sectorul 4, care îi barau calea. 

Scandal pe consolidarea Planşeului Unirii

Articolul continuă după reclamă

Primarul general susţine că primarul Sectorului 4 nu avea voie să pună garduri în zona Unirii fără aprobarea lui, pentru că zona aparţine de Primăria generală. 

Pe acelaşi subiect

Planşeul Unirii se întinde pe o lungime 360 de metri. Placa de beton acoperă porţiunea subterană a râului Dâmboviţa şi susţine o parte din Piaţa Unirii. Un raport întocmit în luna august arată că anumite părţi ale structurii de rezistenţă sunt în pericol imediat de prăbuşire. În acest caz, ar fi paralizat tot centrul Bucureştiului, cu pasajul rutier şi tunelurile de metrou de la Piaţa Unirii. Primăria Sectorului 4 a obţinut aproape un miliard de lei de la Guvern pentru a consolida plaşeul care susţine zona. Daniel Băluţă cere aprobări în regim de urgenţă pentru începerea şantierului, în timp ce Nicuşor Dan susţine că nu sunt motive pentru a grăbi avizele. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Mofturile unui primar care nu este în stare să ia nişte avize şi vrea să ia nişte bani, înainte să ia nişte avize.

Daniel Băluţă, primar sector 4: După ce sectoarele au ajuns să facă treaba primăriei generale, primarul general a început să pună beţe în roate blocând lucrări absolut necesare. 

Nicuşor Dan, cu boldozerul în Piaţa Unirii

Scandalul s-a amplificat însă aseară după ce Nicușor Dan s-a întors în Piața Unirii. A adus cu el mai multe buldozere pentru a dărâma gardurile montate de Daniel Băluţă. Edilul a dat ordin de demolare, în baza documentului pe care tot el îl semnase, în urmă cu doar câteva minute. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Acum suntem în situaţia în care primarul general a emis o dispoziţie de demolare a unor obiecte care sunt pe domeniul public. 

Daniel Băluţă, primar sector 4: Zona respectivă este proprietatea ministerului Mediului, prin Apele Române cu care Sectorul 4 are un protocol. Ca atare am putut intra în acea zonă.

Poliţiştii locali de la sectorul 4 s-au aşezat în faţa buldozerelor, care şi-au continuat totuşi cursa şi au dărâmat nişte garduri. În timpul operaţiunii, doi oameni au fost răniţi.  

Prefectul s-a declarat şocat de circul din Piaţa Unirii

În sprijinul lui Nicuşor Dan, în Piaţa Unirii a ajuns şi Clotilde Armand, dar şi prefectul Capitalei, Mihai Toader. Acesta a declarat că, potrivit documentelor, primăria sectorului 4 are dreptate, în consecinţă va ataca în instanţă ordinul de demolare emis de Nicuşor Dan. 

Prefectul s-a declarat şocat de tot ce s-a întâmplat în Piaţa Unirii. 

Mihai Toader, Prefectul Capitalei: Lucrul ăsta deja mă depăşeşte. Am şi eu foarte foarte mulţi ani în administraţie, n-am întâlnit aşa ceva. 

Cu toate acestea, Nicuşor Dan e decis să ridice gardurile de delimitare a lucrărilor instalate de primarul sectorului 4: Aceste garduri, până la urmă, vor dispărea. Pentru că România este un stat de drept. Că se va întâmpla în 2 ore, că se va întâmpla mâine dimineaţă, aceste garduri vor dispărea. Pentru că România este un stat de drept. 

Primarul sectorului 4 a anunţat, printr-un mesaj postat pe Facebook, faptul că îşi retrage angajaţii din Piaţa Unirii, pentru a nu-i pune în pericol. Consolidarea planşeului în regim de urgenţă a fost cerută, la sfârşitul lunii trecute de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Cristi Popovici Like

Nu poți să fii jurnalist dacă nu iubești adrenalina, provocările și, mai ales, oamenii. Este una dintre cele mai palpitante meserii din lume.

Întrebarea zilei
Aţi văzut în magazine produse cu etichete care indică un gramaj mai mic?
Observator » Evenimente » Război pe Planşeul Unirii. Prefectul Capitalei s-a declarat şocat de scandalul între Băluță și Nicușor Dan: "N-am mai întâlnit aşa ceva"