Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Culisele scandalului monstru pentru planșeul Unirii. Băluță a început reabilitarea fara avize, Nicușor Dan a venit cu buldozere să oprească lucrările

Scandal de proporţii în centrul Bucureştiului. Primarul general a venit cu poliţia şi cu buldozerele să dărâme gardurile puse în Piaţa Unirii la ordinul primarului din Sectorul 4. Acesta a dat ordin să înceapă lucrările de consolidare la planşeul care susţine toată piaţa. Nicuşor Dan susţine că şantierul nu are autorizaţie şi că îl va opri cu orice preţ.

de Cristi Popovici

la 14.10.2024 , 19:34

UPDATE. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a revenit luni seară în zona Unirii şi a anunţat că a emis o dispoziţie de primar pentru desfinţarea construcţiilor Primăriei Sectorului 4. La faţa locului, un buldozer încearcă să dărâme gardul cu care este încercuită zona, însă mai mulţi angajaţi ai Primăriei Sectorului 4 s-au poziţionat în faţa utilajului şi nu îl lasă să treacă.

"Am emis o dispoziţie de primar prin care am dispus (...) să desfiinţeze construcţiile ilegale care sunt pe terenul nostru", a spus primarul, el precizând că a fost informat şi constructorul. El a precizat că aceste construcţii nu se vor face fără autorizaţie legală.

"În momentul ăsta, o să încercăm să eliberăm terenul", a spus primarul Capitalei.

Vezi și

Nicuşor Dan a fost la mijloc, între poliţiştii locali, subalternii de la Primăria Generală, pe care i-a adus să ridice gardurile, şi agenţii de la Sectorul 4, care îi barau calea. 

Pe acelaşi subiect

"Eu acum sun la 112! Acum sun la 112! Vă rog frumos să luaţi mâna de pe gard! Vă rog frumos, dumneavoastră ca şi poliţist local! Luaţi mâna de pe gard!", a spus Nicușor Dan.

Primăria Sectorului 4 a îngrădit azi-noapte şantierul pe care vrea să înceapă consolidarea planşeului de la Piaţa Unirii. Primarul general a cerut oprirea lucrărilor şi demontarea gardurilor. "Am o urgenţă! Sunt cu domnul primar general care instigă la infracţiuni!", s-a plâns un polițist local.

Poliţiştii locali de sector au cerut ajutorul Poliţiei naţionale. Nicuşor Dan nu s-a lăsat. A apelat la aceeaşi instituţie.

Scandal pe planșeul Unirii. Contre între Nicușor Dan și Daniel Băluță

Primarul general susţine că primarul Sectorului 4 nu avea voie să pună garduri în zona Unirii fără aprobarea lui, pentru că zona aparţine de Primăria Generală.

"Nişte cetăţeni au pus nişte garduri pe un teren care nu le aparţine şi noi o să le luăm, pentru că este administrarea noastră", a declarat Nicuşor Dan, primarul Capitalei.

"Zona respectivă este proprietatea ministerului Mediului, prin Apele Române, cu care Sectorul 4 are un protocol. Ca atare am putut intra în acea zonă", a spus Daniel Băluţă, primar Sector 4.

"Primarul general, în afară de circ, nu ştie să facă altceva. Noi i-am întrebat fix pe cei care ne controlează. Adică pe cei de la ISC. Dânşii ne-au spus că noi avem competenţă să autorizăm", a fost de părere Robert Negoiţă, primar Sector 3.

Cearta primarilor s-a mutat, apoi, la secţia de Poliţie. Fiecare a venit cu documente, dar agenţii i-au expediat - problema nu este de competenţa lor. "Poliţia Naţională nu a fost în stare să ia nicio concluzie. Ne-a mulţumit, a mai închis un dosar cu şină şi am plecat acasă", a spus Nicuşor Dan, la poliţie.

Planşeul Unirii se întinde pe o lungime 360 de metri și trebuie consolidat

Placa de beton acoperă porţiunea subterană a râului Dâmboviţa şi susţine o parte din Piaţa Unirii. Un raport întocmit în luna august arată că anumite părţi ale structurii de rezistenţă sunt în pericol imediat de prăbuşire.

În acest caz, ar fi paralizat tot centrul Bucureştiului, cu pasajul rutier şi tunelurile de metrou de la Piaţa Unirii. Primăria Sectorului 4 a obţinut aproape un miliard de lei de la Guvern pentru a consolida plaşeul care susţine zona. Daniel Băluţă cere aprobări în regim de urgenţă pentru începerea şantierului, în timp ce Nicuşor Dan susţine că nu sunt motive pentru a grăbi avizele. 

"Nu înţeleg de ce noi toţi, din două în două zile, ne oprim toţi din lucrurile noastre pentru mofturile unui primar care nu este în stare să ia nişte avize şi vrea să ia nişte bani, înainte să ia nişte avize", a spus Nicuşor Dan, primarul Capitalei.

"După ce sectoarele au ajuns să facă treaba Primăriei Generale, primarul general a început să pună beţe în roate blocând lucrări absolut necesare. Ce va face cu mai multă putere, dacă o va primi? Blocajele se vor amplifica!", a declarat Daniel Băluţă, primar Sector 4.

Consolidarea planşeului în regim de urgenţă a fost cerută, la sfârşitul lunii trecute de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Cristi Popovici Like

Nu poți să fii jurnalist dacă nu iubești adrenalina, provocările și, mai ales, oamenii. Este una dintre cele mai palpitante meserii din lume.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Ştiri politice » Culisele scandalului monstru pentru planșeul Unirii. Băluță a început reabilitarea fara avize, Nicușor Dan a venit cu buldozere să oprească lucrările