Antena Meniu Search
x

Un român mort, alți doi dați dispăruți într-un accident, în Canalul Mânecii. Barca în care se aflau s-a lovit de o altă ambarcațiune

MAE transmite că în acest moment Ambasada României de la Londra "are în atenţie" accidentul naval petrecut în Canalul Mânecii, în largul comitatului Sussex, în care presa britanică spune că ar fi implicaţi şi doi români, şi se fac demersuri pentru identificarea victimelor. Până în acest moment nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară.

O barcă în care se aflau 4 români s-a lovit de o altă ambarcațiune, în Canalul Mânecii, la doar câțiva kilometri de țărmul britanic. Unul dintre români a murit, alți doi sunt dați dispăruți. Al patrulea român a fost salvat, după ce a stat 5 ore în apă.

Update ora 17.30: ”Oricine stă în apă o perioadă așa de mare de timp, mai mute ore, fără echipament de protecție – în această perioadă a anului sunt zile frumoase, dar apa e rece – e foarte, foarte, norocos să fie în viață!”, a declarat pentru BBC Matt Pavitt, comandantul operațiunilor pazei de coastă din zonă.

Românul de 45 de ani, care e, se pare, stabilit în Londra, a fost găsit agățat de o geamandură, de niște pescari. A fost salvat după ce a stat 5 ore în apă.

Pe acelaşi subiect

UPDATE 17:00 Un român a murit, unul a fost rănit, iar alţi doi sunt daţi dispăruţi în urma accidentului naval din Canalul Mânecii.

Patru cetăţeni români se aflau pe o ambarcaţiune care a intrat în coliziune cu o altă barcă, în Canalul Mânecii, dintre care unul a decedat, altul a fost rănit şi se află internet într-un spital, în afara oricărui pericol, iar alţi doi români sunt daţi dispăruţi, anunţă MAE.

Initial, MAE a transmis că în acest moment Ambasada României de la Londra "are în atenţie" accidentul naval petrecut în Canalul Mânecii, în largul comitatului Sussex, în care presa britanică spune că ar fi implicaţi şi doi români, şi se fac demersuri pentru identificarea victimelor. Până în acest moment nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară.

"Ambasada României la Londra are în atenţie accidentul naval produs în Shoreham Harbour, Sussex. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la incident precum şi la identitatea şi cetăţenia victimelor", se arată într-un răspuns al MAE, la solicitarea News.ro.

Până în prezent, Ambasada României la Londra nu a primit cereri de asistenţă consulară, mai transmite instituţia.

O operaţiune de căutare uriaşă a doi români, membri ai echipajului unei ambarcaţiuni care s-a ciocnit cu altă barcă, era în curs duminică, pe Canalul Mânecii, după ce au fost găsiţi un supravieţuitor şi un cadavru, relatează Daily Mail online.

Două vase s-au ciocnit în noaptea de sâmbătă spre duminică în apele Canalului Mânecii, la aproximativ 4,8 kilometri în largul coastelor, iar una dintre ambarcaţiuni s-a scufundat.

Patru persoane au rămas în apă, iar un bărbat a reuşit să plutească până când a fost salvat, în urma unei operaţiuni dramatice, de către un pescar, duminică dimineaţa, la ora locală 5.50 (7.50, ora României).

Alt bărbat a fost găsit mort de către servicile de urgenţă, imediat înainte de ora locală 8.15 (10.15, ora României).

Alţi doi erau căutaţi.

Poliţia a anunţat că această ambarcaţiune de mici dimesiuni a plecat de la Brighton imediat după miezul nopţii.

Ea s-ar fi ciocnit cu altă ambarcaţiune, duminică dimineaţa.

Supravieţuitorul, în vârstă de 45 de ani, originar de la Londra, a fost găsit agăţat de o geamandură, de către un pescar comercial, la aproximativ 3,2 kilometri vest de Portul Shoreham, imediat după zori.

El a fost preluat de o barcă de salvare RNLI şi a fost adus la Shoreham, de unde a fost condus la un spital.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Un român mort, alți doi dați dispăruți într-un accident, în Canalul Mânecii. Barca în care se aflau s-a lovit de o altă ambarcațiune