Antena Meniu Search
x

Marinarii daţi dispăruţi în accidentul naval din largul Japoniei au fost găsiţi morţi

Cei şapte marinari daţi dispăruţi după ce distrugătorul american USS Fitzgerald s-a lovit de un cargo filipinez, în largul Japoniei, au fost găsiţi morţi, a anunţat Marina americană, citată de BBC News.

Cei şapte marinari daţi dispăruţi după ce distrugătorul american USS Fitzgerald s-a lovit de un cargo filipinez, în largul Japoniei, au fost găsiţi morţi, a anunţat Marina americană, citată de BBC News.

Coliziunea a avut loc sâmbătă dimineaţă, când a început căutarea celor şapte marinari dispăruţi, în timp ce un elicopter a evacuat cei trei membri ai echipajului răniţi.

Marina americană a anunţat că trupurile neînsufleţite au fost găsite sâmbătă dimineaţă, când echipele de salvare au reuşit să intre în părţile avariate ale navei.

Cei şapte vor fi duşi la un spital japonez pentru a fi identificaţi.

Incidentul a avut loc la aproximativ 56 de mile nautice (104 kilometri) sud-vest de oraşul-port japonez Yokosuka, în jurul orei locale 2.30 (vineri, 20.30 ora României).

Triboordul vasului militar a fost avariat puternic în coliziune, însă nava a reuşit, în cele din urmă, să se întoarcă la baza sa din Yokosuka, tractată de remorchere ale Marinei americane.

Potrivit datelor oficiale, vaporul cargo filipinez ACX Crystal, de 222 de metri lungime, s-a întors brusc, cu aproximativ 25 de minute înainte de accident. Nu este clar de ce a schimbat cursul.

Manevrele USS Fitzgerald nu sunt făcute publice.

Postul japonez de televiziune NHK afirmă că accidentul, care a avut loc noaptea, a dus la inundarea cabinelor unde dormea echipajul.

Potrivit Pazei de Coastă, ACX Crystal are un tonaj de aproape 30.000 de tone, aproximativ de trei ori mai mare decât USS Fitzgelard şi a suferit daune uşoare.

Niciunul dintre cei 20 de marinari filipinezi nu a fost rănit. 

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Marinarii daţi dispăruţi în accidentul naval din largul Japoniei au fost găsiţi morţi