Antena Meniu Search
x

Reacţia ministrului Mediului după explozia de la Petromidia: "Impactul asupra mediului poate fi major"

O explozie s-a produs în după-amiaza zilei de vineri la Rafinăria Petromodia. Potrivit autorităţilor trei persoane au fost rănite.

de Redactia Observator

la 02.07.2021, 13:23

Reacţia ministrului Mediului după explozia de la Petromidia: "Impactul asupra mediului poate fi major"

Potrivit surselor, una dintre victime ar fi suferit arsuri de căi aeriene şi pe aproximativ 45% din suprafaţa corpului. Autorităţile au emis un mesaj Ro-Alert şi au recomandat oamenilor să evite zona şi să închidă geamurile pentru a nu se expune la fum.

Ministrul Mediului, Tancsoz Barna, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că norul de fum de la Petromidia se deplasează spre mare şi nu spre ţărm. "Impactul asupra mediului poate fi major. Din primele evaluări făcute de ANM norul de fum nu se deplasează spre ţărm, se deplasează spre mare. Avem la faţa locului un laborator mobil pentru a monitoriza puritatea aerului", a declarat ministrul.

Din primele informaţii se pare că s-a produs o explozie la o instalaţie de la rafinărie, iar focul este violent. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului intervin 8 autospeciale și 3 ambulanțe. IGSU anunță oficial că este vorba despre o explozie urmată de incendiu la o rafinărie din localitatea Năvodari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Reacţia ministrului Mediului după explozia de la Petromidia: "Impactul asupra mediului poate fi major"