Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Reacţia unei turiste străine care vede pentru prima dată o luptă între gladiatori, în România: "Sunt impresionată"

Turiştii care au vizitat, ieri, Cetatea Alba Carolina au luat parte la o adevărată lecţie de istorie pe viu. De aniversarea lor, Garda Apulum, un grup de voluntari care în urmă cu 12 ani au înfiinţat prima trupă de reconstituire istorică din ţară, au pus în scenă momente desprinse din istoria antică a oraşului. Cei mai fascinaţi au fost copiii, care au putut intra în luptă cu gladiatorii.

de Dorin Gâldău

la 27.10.2024 , 07:25

În ținute recreate până la cel mai mic detaliu, membrii Gărzii Apulum au dat viaţă cetății, ducând adevărate reprezentaţii, menite să te poarte în urmă cu două mii de ani, pe vremea Imperiului Roman.

Stil de viaţă pentru voluntari

"Pentru mine, de la început şi până acum, a devenit un mod de viaţă", ne-a mărturisit unul dintre gladiatori.

Vezi și

Turiştii au asistat atât la instrucţia soldaților romani, cât şi la bătălii şi la alte momente desprinse din istoria antică. "Sunt arheolog, sunt familiară cu istoria Romei şi a Imperiului Roman, dar pur şi simplu sunt impresionată", spune o turistă străină.

Cei mai fascinaţi au fost copiii, care au putut intra în luptă cu gladiatorii. Cei peste 80 de voluntarii ai trupei au participat la sute de festivaluri de reconstituire istorică, atât în ţară cât şi peste hotare. Prin acest ultim spectacol, Garda Apulum încheie sezonul reprezentaţiilor, până în primăvara anului viitor.

Dorin Gâldău Like
Întrebarea zilei
Mergeţi să votaţi la alegerile parlamentare?
Observator » Evenimente » Reacţia unei turiste străine care vede pentru prima dată o luptă între gladiatori, în România: "Sunt impresionată"