Antena Meniu Search
x

Reacţia unui şomer după ce a văzut că AJOFM oferă cursuri de antreprenoriat: "Îmi trebuie bani, nu diplome"

AJOFM Neamţ oferă de puţin timp cursuri gratuite de antreprenoriat şomerilor. Un bărbat care a lucrat mulţi ani în străinătate dar s-a întors în România explică de ce a fost uimit când a văzut afişul despre cursul de calificare de antreprenoriat, care nu ar ajuta cu nimic o persoană care nu are deja nicio sursă de venit.

de Redactia Observator

la 12.04.2024, 16:57

Reacţia unui şomer după ce a văzut că AJOFM oferă cursuri de antreprenoriat: "Îmi trebuie bani, nu diplome"
Reacţia unui şomer după ce a văzut că AJOFM oferă cursuri de antreprenoriat: "Îmi trebuie bani, nu diplome" - Economedia

Bărbatul vizitează frecvent sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă în căutarea unui nou job. Aceasta, ca mulţi români, a petrecut ani buni în străinătate muncind pe un post de inginer deşi nu avea diplomele de pregătire superioare necesare în România. Revenit în ţară, luptă să îşi caute un loc de muncă, relatează Economedia.

Un afiș pe care scria „Cursuri gratuite – Competențe Antreprenoriale” l-a făcut să se întrebe de ce un şomer ca el ar avea nevoie de o astfel de pregătire suplimentară.

"Ar trebui să pregătești forță de muncă, în schimb tu organizezi cursuri gratuite de ”patroni” la Agenția Județeană a Forțelor de Muncă Neamț. Adică într-un județ unde aproape jumătate din populație e plecată la muncă în Italia și Spania, tu faci cursuri de patroni? Toate cursurile pe care le-am văzut eu în ultimii 20 de ani au fost de bucătari, tinichigii, zidari, chestii pentru care practic nici nu-ți trebuie pregătire. România este țara în care se poate orice. Agențiile județene primesc, de decenii, bani pentru pregătirea forței de muncă și aruncă banii pe prostii. Dar ce-am văzut acum este de-a dreptul șocant. Am și întrebat-o pe doamna de la intrare la ce folosește cursul acesta? Mi-a răspuns că dacă vreau să îmi fac o afacere. Da, dacă vreau să-mi fac o afacere, îmi trebuie bani, nu diplome", a explicat individul.

Acesta a mai explicat că la agenţiile similare din străinătate care se ocupă cu forţa de muncă nu există astfel de cursuri.

"E de-a dreptul stupid ca o agenție a Forțelor de Muncă să facă cursuri de patroni. Mie mi se pare o aberație totală, diplomă de „patroni”. Cine poate să pregătească patroni? Majoritatea locurilor de muncă din Neamț sunt necalificate practic. Nu scrie neapărat „necalificat”, dar sunt locuri de muncă pe care poate să le facă orice „Gigel”, care a terminat o școală profesională, deci nu se pregătește pentru nimic. Eu nu vreau să fiu patron", a adăugat bărbatul.

Atfel de cursuri pot fi regăsite în ofertele AJOFM din toată ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Reacţia unui şomer după ce a văzut că AJOFM oferă cursuri de antreprenoriat: "Îmi trebuie bani, nu diplome"