Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Reacţia unui turist ceh care a ajuns pentru prima dată în România: "Îmi place să mă simt bine şi să mă distrez"

Un sat izolat din Mehedinţi, în care trăiesc în mod normal puţin peste 200 de oameni, îşi triplează zilele acestea populaţia. Şi asta datorită unui festival. Organizat de 13 ani, Festivalul Banat a devenit un fenomen şi este cel mai mare eveniment cultural ceh din afara granițelor Cehiei.

de Redactia Observator

la 22.08.2024 , 14:28

Distracţia începe încă din tren pentru turiştii cehi care au ca destinaţie finală ţara noastră. Micul sat mehedințean, Eibenthal, este pregătit, ca în fiecare an, să-i bucure pe oaspeţii veniţi la  Festivalului Banat. 

Au venit în România pentru un festival 

"E a doua oară când vin la festival.  Am fost anul trecut. A fost o nebunie. Mi-a plăcut zona, tradiţia, festivalul, totul!", spune un turist ceh. 

Vezi și

"Nu sunt obosită! Nu-mi amintesc. Aproape 23 de ore. E prima dată când vin la festival, însă a doua oară, în România", mărturiseşte o turistă. 

Pe acelaşi subiect

"Frumos, excelent!  Da, este prima dată când vin aici. În fapt, e prima dată când vin în România. Îmi place să mă simt bine şi să mă distrez", spune un tânăr din Cehia.

Turiştii cehi par să fie pregătiţi pentru programul încărcat din zilele următoare. 

"Distracţie, degustări de mâncare, local, trasee turistice, peştera  Ponicova, alte stânci din zonă, multe activităţi şi, cu siguranţă, seara muzică", declară Tiberiu Pospisil, organizator festival.

"Traversarea peşterii, începând dimineaţa la ora 9 jumătate 10, până după masă la ora 2, 3. De asemenea, poate să meargă şi pe traseele turistice, dar cea mai mare concentrare este acolo la festival unde lumea se simte bine", spune şi Alin Subţire, reprezentant Horeca. 

O binecuvântare pentru micuţul sat

Pentru antreprenorii din zonă, valul de oaspeţi este o binecuvântare.

"Probabil este singurul loc care aduce, singurul fapt care aduce foarte mulţi turişti şi anume locurile pitoreşti pe care le poţi vedea aici în zonă", mai spune Alin Subţire, reprezentant Horeca. 

Până la Eibenthal, musafirii s-au bucurat de privelişti şi au început petrecerea.

Festivalul Banat, la care vor participa peste 1500 de cehi, se încheie dumincă noaptea.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Evenimente » Reacţia unui turist ceh care a ajuns pentru prima dată în România: "Îmi place să mă simt bine şi să mă distrez"