Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Reacţia Danielei, întoarsă în ţară după 20 de ani în SUA. Locul pe care l-a redescoperit: "Nu era deschis când eram studentă"

Al doilea cel mai înalt turn de biserică din România şi-a deschis porţile pentru vizitatori. Este vorba despre turnul Bisericii Sfântul Mihail, din inima oraşului, pe care îl admiră acum localnicii, dar şi turiştii veniţi de peste mări şi ţări. Unii au stat chiar la rând, ca să ajungă în vârf, mai ales că nu au mereu această ocazie. Turnul va fi deschis doar în anumite perioade din an.

de Alex Prunean

la 20.08.2024 , 18:13

La capătul celor peste 200 de trepte din turnul bisericii Sfântul Mihail stă răsplata efortului: cea mai frumoasă panoramă asupra Clujului, de la 42 de metri înălţime.

Reacţia Danielei, întoarsă în ţară după 20 de ani în SUA

Daniela locuieşte de peste 20 de ani în America, iar concediul în ţară a făcut-o să redescopere acest loc. "Nu a fost deschis turnul când eram studentă la Cluj, aşa că nu o să pierd ocazia de a fi aici! E foarte frumos! E vreme bună, deci vă invit pe toţi să veniţi să vizitaţi", spune ea.

Vezi și

Turnul are o înălţime de 80 de metri, iar cu tot cu crucea de deasupra, care mai are 4 metri, se spune că este cel mai înalt turn de biserică din ţara noastră. Oricum ar fi, peisajul rămâne acelaşi, pentru că de aici de sus, totul se vede altfel şi poţi să spui că ai întregul oraş la picioare.

Pe acelaşi subiect

De doi ani durează lucrările la Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail din Piaţa Unirii. Este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania, dar şi un simbol al oraşului. Turnul este însă ceva mai nou - datează din secolul 19, dar se integrează atât de bine în peisaj, încât nu ai spune că între cele două construcţii există o diferenţă de 300 de ani!

"Este un oraş extrem de frumos, eu vin de 6-10 ani la Cluj, dar sunt pentru prima dată la turn. Fantastic, perfect renovat, frumos!", spune un turist.

Tot în turn se găsesc şi cele 5 clopote ale bisericii. Cel mai mare, care îi şi poartă numele, are 2.700 de kilograme, însă nu este nici pe departe cel mai valoros. "Unul singur este foarte vechi, din secolul 17. Restul clopotelor sunt piese moderne, din 1924, turnate la Arad", explică Radu Lupescu, istoric.

Când poate fi vizitat turnul din Cluj

Turnul îşi va deschide doar ocazional porţile. De această dată, îşi primeşte musafirii până sâmbătă, între orele 10 şi 17, iar duminică, între 12 şi 17. Accesul este complet gratuit.

Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Travel » Reacţia Danielei, întoarsă în ţară după 20 de ani în SUA. Locul pe care l-a redescoperit: "Nu era deschis când eram studentă"