Antena Meniu Search
x

Cum reacționezi în cazul unei luări de ostatici. Recomandările experților

Instructorii de tir ai unui Poligon de lângă Capitală, au pus, în cadrul unui exerciţiu, câteva scenarii de luare de ostatici. Tacticile de intervenţie au fost bazate pe tehnicile FBI şi ale Forţelor Speciale Române.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 29.06.2019, 20:42

Vezi și

În România, în fiecare an, sunt peste 50 de jafuri sau tâlhării sub ameninţarea armelor. În mijlocul unor astfel de situaţii sunt prinşi zeci de oameni, poate chiar sute, puşi în pericol de moarte. Instructorii de tir ai unui Poligon de lângă Capitală, au pus, în cadrul unui exerciţiu, câteva scenarii de luare de ostatici. Tacticile de intervenţie au fost bazate pe tehnicile FBI şi ale Forţelor Speciale Române. Am făcut şi noi un scenariu, clasic, jefuirea unei bănci, o situaţie prin care am surprins cele mai importante lucruri pe care ar trebui sau nu ar trebui să le facă ostaticul.

Într-o astfel de situaţie, cel mai important este să ne păstrăm calmul. E clar că având o armă la cap nu e uşor, dar e bine să cooperăm cu hoţul înarmat sau eventualul terorist.

Nu plânge, nu îl provoca pe cel care are arma, nu crea dispute. Şi nu încerca să evadezi decât în situaţia în care eşti sigur că vei scăpa. Sunt reguli care salvează vieţi.

Pentru negociere vor veni mai mulţi poliţişti. Ei trebuie să funcţioneze foarte bine în echipă şi să respecte trei reguli clare: elementul surpriză, viteză şi hotărâre. Când e clar că tâlharul nu va ceda, atacul începe cu o diversiune.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acesta a fost un exerciţiu. Dar, în astfel de situaţii, ne putem regăsi, în mod real, oricare dintre noi. Aşa că instructorii de tir din acest poligon au pregătit astăzi, pentru trăgătorii de elită, un examen de tactică prin comparaţie. Tehnici FBI faţă în faţă cu cele ale forţelor speciale române.

Cursul este bazat pe trageri de precizie, viteză şi anduranţă. Elemente esenţiale pentru poliţişti într-o situaţie de pericol pentru ei sau pentru cei din jur.

Doar jumătate dintre participanţi au reuşit să treacă probele extrem de dificile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cum reacționezi în cazul unei luări de ostatici. Recomandările experților