Antena Meniu Search
x

Reacția lui Pepe după accidentul suferit pe o pârtie din Brașov

E alertă pe pârtiile din toată ţara, după un val de accidentări fără precedent în acest sezon! Peste 70 de turişti au fost răniţi, iar salvamontiştii au avut misiuni la foc continuu.

Vezi și

E alertă pe pârtiile din toată ţara, după un val de accidentări fără precedent în acest sezon! Peste 70 de turişti au fost răniţi, iar salvamontiştii au avut misiuni la foc continuu. Salvatorii fac un apel la schiori: să nu pornească în cursă fără echipament de protecţie sau în stare de ebrietate, pentru că asta îi poate costa viaţa. Cele mai multe accidente au loc pe pârtiile din Braşov, cele mai aglomerate din România. Tot acolo, cântăreţul Pepe şi-a dislocat umărul, în timp ce se dădea cu placa.

O zi de distracţie cu placa pe pârtie s-a terminat cu o accidentare pentru Pepe. Cântăreţul şi-a dislocat umărul.

(Pepe): Mi-am aranjat puţin umărul că-mi sărise. Dar nu e grav, adică nu m-a băgat în ghips. Abia mi-am liniştit familia. O las aşa.

(Reporter): Dar sunteţi bine?

(Pepe): Sunt sănătos, da. Sunt ok.

Nu a fost singurul care s-a accidentat. Doar în ultimele 24 de ore, salvamontiștii au avut peste 70 de intervenţii. De fiecare dată, scenariul e aproape la fel. Turiştii accidentaţi le cer ajutorul pentru că nu mai pot coborî singuri până la baza pârtiei.

În cabinetele medicale Salvamont, ajung zilnic turişti cu entorse şi fracturi sau chiar cu răni deschise, provocate de canturile schiurilor.

Cele mai multe entorse se produc în prima parte a zilei, când schiorii pornesc în cursă neîncălziţi. Iar încălzirea se face prin câteva mişcări uşoare, în niciun caz în faţa unui pahar cu vin fierbinte.

La fel de important e să alegeţi placa sau schiurile potrivite - în funcţie de înălţime şi de greutate - dar şi să verificaţi legăturile înainte să urcaţi pe pârtie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Reacția lui Pepe după accidentul suferit pe o pârtie din Brașov