Antena Meniu Search
x

Reacţiile ÎPS Calinic Argeşeanul şi a lui Francisc Doboş, după mesajele controversate transmise de ÎPS Teodosie

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a devenit un personaj aparte în ultima perioadă, mesajele sale extrem de controversate făcând înconjurul României.

de Redactia Observator

la 08.05.2021, 12:23

Mesajele transmise de ÎPS Teodosie nu au rămas fără reacţii
ÎPS Teodosie a transmis mesaje controversate, în ultima perioadă, despre femei şi catolici - Hepta
  • ÎPS Teodosie a transmis mai multe mesaje controversate, în ultima perioadă, despre femei şi catolici.

ÎPS Teodosie s-a remarcat, în sens negativ, atât în momentul în care a spus că "femeia nu are roluri importante în Biserică pentru că ea a început păcătul. Dacă nu păcătuia, ea nu ar fi născut în dureri", cât şi în momentul în care ar fi spus despre o familie de ortodocşi, care şi-au botezat copilul la catolici, că "au făcut un lucru rău, greşit, mă mir că i-au acceptat catolicii. De aceea, să se spovedească şi să se căiască pentru acest păcat, să-şi primească un canon".

Mesajele transmise de ÎPS Teodosie nu au rămas fără reacţii, inclusiv alte nume importante din domeniu căutând să-l apostrofeze pe ÎPS Teodosie pentru ieşirile sale.

ÎPS Calinic Argeşeanul, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului: Nu ascund bucuria ce mă cuprinde când am prilejul să scriu despre Femeie! Am mai scris despre această fiinţă dumnezeiască! Femeia, ca dar a lui Dumnezeu! Era trecut de miezul nopţii, atunci ca şi acum, când scriu despre minunea numită femeie. Atunci am scris printre lacrimi! Nici nu se putea altfel! Erau de faţă: Maica Domnului, mama mea, toate mamele şi toate fetele din lume! Atunci am scris despre întreita lucrare a Femeii: de Soţie, Mamă şi Gospodină! Iar acum voi încerca să scriu despre o altă minune, cea a răsplăţii întreite făcută de Dumnezeu Femeii prin aceea că: Au aflat cele dintâi despre Învierea lui Iisus Hristos; au văzut cele dintâi pe Iisus Cel înviat din mormânt şi au dus cele dintâi vestea cea mare a Învierii lui Iisus, chiar ucenicilor Săi! Cum să nu rămâi fermecat de aşa curaj, credinţă şi dragoste manifestată pentru Iisus Învăţătorul şi Părintele iubitor? Femeile purtătoare de mir au rămas în istoria lumii ca cele mai curajoase şi devotate fiinţe ca şi mamele noastre, ca şi soţiile devotate chemării speciale şi gospodinele care ţin în mâini şi pe umerele lor destinele omenirii! Astfel, Femeia este reabilitată pentru totdeauna şi nu ne este îngăduit s-o considerăm obiect de batjocură. Cuvine-se cu adevărat ca bărbaţii să ocrotească Femeia pentru că este egală - de drept divin -, cu Bărbatul! Sfântul Apostol Pavel, spulberă pentru totdeauna mentalitatea din bătrâne veacuri, că femeia ar fi inegală bărbatului! Iată textul: «Nu mai este iudeu, nici elen, nici rob, nici liber, nici parte bărbătească sau parte femeiască, pentru că voi toţi una sunteţi în Hristos Iisus!

Părintele Francisc Doboş, fost purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti: Noi îl iubim pe PS Teodosie. Sunt ferm convins că şi Preasfinţia sa ne iubeşte. Doar suntem creştini. Nu mai fiţi atât de duri cu el. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Reacţiile ÎPS Calinic Argeşeanul şi a lui Francisc Doboş, după mesajele controversate transmise de ÎPS Teodosie