Antena Meniu Search
x

Video Recompensa primită de jandarmii care au salvat-o pe Valentina, fetiţa de 5 ani din Brăila care s-a rătăcit într-o zonă cu șacali și câini sălbăticiți

Bine faci, bine găsești. Cei trei jandarmi din Brăila care au salvat-o pe Valentina, fetița care s-a ținut după după doi căței și a ajuns într-o zonă periculoasă, cu șacali și câini sălbăticiți, au fost recompensați de șefii lor. Este pentru prima oară când se ia o astfel de decizie la nivelul unității brăilene de Jandarmerie. Povestea copilei este una demnă de Lizuca şi Patrocle din "Dumbrava minunată" a lui Sadoveanu.

de Redactia Observator

la 31.10.2022, 16:17

Vezi și

"Cei trei jandarmi care au făcut parte, alături de un polițist, din echipa care a găsit fetița dispărută în data de 28 octombrie, din localitatea Corbeni, au fost avansați înainte de termen, în mod excepțional, de către inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, colonel Albăceanu Nicolae Iulian. Este pentru prima dată în istoria unității, când au loc astfel de avansări în gradul următor. 

Cătălin Lipan și Stelian Valentin Piroșcă au fost avansați de la gradul de plutonier la cel de plutonier major, iar Iulian Dima de la cel de sergent major la plutonier. Cei trei subofițeri au fost felicitați de comanda unității, fiind un moment unic în cariera lor, până în acest moment. Plutonier major Stelian Valentin Piroșcă și plutonier Iulian Dima au declarat că a fost prima misiune de acest gen la care au participat, în timp ce plutonier major Cătălin Lipan susține că este la cea de-a doua misiune, ambele cu final fericit", au precizat reprezentanții Jandarmiei.

Dispariţia fetiței, într-o zonă cu șacali și câini sălbăticiți, s-ar fi putut transforma într-o tragedie

Dar umanitatea şi ce avem noi mai bun au învins de data aceasta. O fetiţă de cinci ani, plecată după cei doi câini, s-a pierdut pe câmpurile din jurul satului. Toţi oamenii s-au mobilizat să o caute în crucea nopţii, iar mai mulţi jandarmi au venit din timpul liber pentru a-i da copilului o şansă la viaţă. Zona era plină de şacali şi câini sălbăticiţi. După mai multe ore, Valentina a fost găsită la o fermă, încălzindu-se lângă căţeluşi.

Pe acelaşi subiect

"Când am îndreptat lanterna spre acei baloţi, am observat un căţeluş. Iar imediat după, şi fetiţa. I-am dat imediat scurta mea, vestonul meu pentru a se încălzi. A zis doar că vrea să facă nani cu mami", a declarat Cătălin Lipan, plutonier la Jandarmeria Brăila. Este finalul fericit al unor căutări disperate. Jandarmul care a găsit-o pe Valentina era în timpul liber şi a fost chemat de acasă. N-a ezitat o clipă.

Valentina a plecat într-o călătorie care putea să o coste viaţa

"Foarte emoţionant moment, deoarece şi eu sunt unchi şi ştiu ce înseamnă să creşti un copil. Am infăşurat-o pur şi simplu şi am ţinut-o în braţe şi în maşină tot în braţe a stat urmărind desene animate", a declarat Cătălin Lipan, plutonier la Jandarmeria Brăila. La fel de emoţionantă a fost şi mobilizarea întregului sat. Deşi nu sunt mai mult de o sută de suflete, cu toţii au pornit să caute copilul rătăcit.

"Toţi care erau maturi şi puteau să meargă au mers şi au periat toate împrejurumile. În zonă acolo sunt câini, şacali şi ne era teamă să nu rămână peste noapte să o mănânce", a declarat Gâscă Tudorel, primar Racoviţă. La ora 12 noaptea, minunea s-a întâmplat şi Valentina a fost găsită. Atunci s-a aflat povestea demnă de Lizuca şi Patrocle din "Dumbrava minunată" a lui Sadoveanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Recompensa primită de jandarmii care au salvat-o pe Valentina, fetiţa de 5 ani din Brăila care s-a rătăcit într-o zonă cu șacali și câini sălbăticiți