Antena Meniu Search
x

Record de temperatură în Bucureşti. Au fost 82 de grade la nivelul solului

Furtuni violente s-au dezlănţuit în nordul României, după o zi de foc! O vijelie de cod portocaliu a spulberat o localitate întreagă din Botoşani, a luat pe sus zeci de acoperişuri şi a rupt copaci. La extrema cealaltă, canicula a topit restul României.

de Redactia Observator

la 02.07.2019, 19:54

Vezi și

Furtuni violente s-au dezlănţuit în nordul României, după o zi de foc! O vijelie de cod portocaliu a spulberat o localitate întreagă din Botoşani, a luat pe sus zeci de acoperişuri şi a rupt copaci. La extrema cealaltă, canicula a topit restul României. Am resimţit 45 de grade Celsius, iar asfaltul s-a încins în Capitală până la 80 de grade. Mâine, va fi însă şi mai rău, pentru că lovesc noi furtuni. 

Au fost 15 minute de coşmar pentru locuitorii comunei Dângeni din judeţul Botoşani. O vijelie venită din senin a luat pe sus acoperişurile a 60 de gospodării.

82 de grade în Bucureşti, la nivelul solului

Câteva case au fost distruse aproape în totalitate. Vântul a doborât şi mai mulţi copaci, iar grindina a pus la pământ recoltele. 

A fost dezlănţuirea violentă a naturii, după o zi de foc. Întreaga ţară s-a topit la prânz la temperaturi caniculare. 

La amiază, termometrele indicau aproape 40 de grade Celsius în Capitală. La nivelul solului, temperaturile păreau de pe altă planetă.

Camera de termoviziune indica în mijlocul Capitalei, pe Bulevardul Magheru, o temperatură de 72 de grade Celsius, la nivelul asfaltului.

Cele mai fierbinţi puncte le-am găsit pe capacele de canalizare, cele de metal. Temperatura - 82 de grade Celsius. Aşa că atenţie, dacă aveţi încălţăminte cu talpa subţire evitaţi să călcaţi pe aceste capace pentru că riscaţi să vă răniţi.

La ora 15.00, aproape toată ţara fierbea. Temperaturile resimţite au ajuns până la 45 de grade în Brăila şi 43 de grade în zona Capitalei. În Moldova, valorile termice au variat între 37 şi 40 de grade. 

Valul de caniculă a făcut şi prima victimă. În Vaslui, un bărbat de 62 de ani a murit după ce a muncit pe câmp, sub soarele arzător, o zi întreagă. În zonă, temperatura resimţită a fost de 39 de grade.

Turiştii de pe litoral s-au refugiat la terase sau în mall

La malul mării, turiştii abia au putut face faţă căldurii. Mulţi s-au refugiat la terase sau în mall. Doar că drumul până acolo a fost un calvar. Oamenii s-au chinuit în taxiuri fără aer condiţionat. 

În schimb, în Harghita, n-a fost nevoie de aer condiţionat. De dimineaţă, termometrele indicau aici doar 10 grade. În oaza de răcoare, am găsit şi mulţi turişti. Zona împădurită din jurul lacului Sfânta Ana a fost gura de aer rece într-o ţară care se topea de la o oră la alta. 

De mâine, reapar fenomenele extreme, în aproape toată ţara.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Prognoza europeană pe două săptămâni arată bine pentru România, care va fi ferită de alte episoade de caniculă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Record de temperatură în Bucureşti. Au fost 82 de grade la nivelul solului