Antena Meniu Search
x

Video Refugiaţii ucraineni, amprentaţi de polițiștii maghiari ca să poată intra în Ungaria. Oamenii așteaptă ore întregi la frontierele României

Refugiaţii ucraineni aşteaptă cu orele la frontierele României cu Ungaria din cauza verificărilor amănunţite făcute de vameşii maghiari. Nu este prima oară când autorităţile maghiare îngreunează misiunea refugiaţilor care vor să ajungă în zone de siguranţă, în care vor să se adăpostească temporar. Săptămâna trecută, au interzis accesul cetăţenilor care nu aveau paşapoarte biometrice sau viză Schengen în ţara lor. Adică pentru cei mai mulţi dintre refugiaţi. 

de Redactia Observator

la 09.03.2022, 08:06

Vezi și

Potrivit unei informări oficiale transmise de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, timpii de așteptare în punctele de frontiera de la graniţa cu Ungaria au crescut simțitor.

Laura Bondar, purtător de cuvânt ITPF Oradea: Derularea formalităţilor de control la intrarea pe teritoriul Ungariei, pentru cetăţenii ucraineni care nu sunt posesori de paşapoarte biometrice, necesită verificări suplimentare amănunţite. 

Poliţiştii maghiari amprentează fiecare cetăţean ucrainean care nu deţine paşaport biometric. Procedura durează cel puţin 10 minute pentru fiecare persoană, aşa că în punctele de trecere a frontierei s-au format cozi uriaşe.

Aici stăm de 2 ore şi cred că vom mai sta încă 3 ore. E o neînţelegere şi nu simţim că primim vreun ajutor de la cei care lucrează aici.

Pe acelaşi subiect

Oamenii așteaptă ore întregi la vamă

Seara trecută, toate punctele de la frontiera cu Ungaria din județele Bihor și Satu Mare înregistrau timpi de așteptare de peste 80 de minute.

Cel mai mult s-a așteptat la Nădlac 2 - peste 180 de minute.

Stăm aici de vreo 3 sau 4 ore. La graniţa dintre Ucraina şi Republica Moldova este aglomeraţie mult mai mare, am stat acolo aproape 6 ore.

Miercurea trecută, polițiștii de frontieră din Ungaria au interzis accesul refugiaților din Ucraina care nu aveau pașaport biometric în ţara lor. În aceeaşi noapte, restricţiile au fost ridicate, după intervenţia ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Refugiaţii ucraineni, amprentaţi de polițiștii maghiari ca să poată intra în Ungaria. Oamenii așteaptă ore întregi la frontierele României