Antena Meniu Search
x

Video O decizie a Ungariei a băgat spaima în refugiați: "O vecină săraca a fost împuşcată în maşină cu tot cu copii. Cum să mă duc eu înapoi?"

Decizie controversată a autorităţilor maghiare. Acestea au interzis ieri intrarea în Ungaria a refugiaţilor fără paşapoarte biometrice sau viză, ceea ce a stârnit haos seara trecută la punctele de trecere către ţara vecină. Decizia pusă în aplicare ieri în jurul orei 16 a dus la cozi imense de maşini, iar autorităţile i-au calmat cu greu pe cei disperaţi că au rămas blocaţi în România. Şase ore mai târziu însă, interdicţia a fost ridicată.

de Redactia Observator

la 03.03.2022, 18:11

Vezi și

"Avem nevoie de ajutorul medicilor!" Este strigătul unei mame care, după ore de disperare, a aflat că nu-şi mai poate continua drumul spre pace. După un drum lung, obositor, prin frig, copilul ei de 8 ani a făcut febră. O ambulanţă a fost chemată pentru îngrijirea lui. La vamă, în jurul lor, au fost zeci de ucraineni care au aflat că nu pot intra în Ungaria. Mulţi s-au temut că vor fi nevoiţi să se întoarcă înapoi, în ţara zguduită de război. Vameşii unguri au anunţat că doar ucrainenii cu pașaport biometric mai pot merge mai departe. 

Vasile a pornit de lângă Crimeea împreună cu soția și cei 3 copiii ai lor. De 7 zile sunt pe drumuri, în încercarea de a ajunge în Italia. Niciunul dintre copii nu are pașaport biometric.

Vasile: Cum pot eu acum să mai merg în Ucraina? Că noi de acolo am venit cu un stres total. Am mers 400 de kilometri pe câmp, ca să ne salvăm să nu ne bombardeze. Am avut de la noi de acolo o vecină de-a noastră care săraca a fugit la 200 la kilometrii de casă, a fost împuşcată în maşină cu tot cu copii. Cum să mă duc eu înapoi?

Ungaria a revocat decizia privind refugiații după câteva ore

Pe acelaşi subiect

Abia după câteva ore, autorităţile maghiare au ridicat interdicţia de intrare în ţara lor. Astăzi, oamenii au putut intra în ţara vecină fără paşaport. Iar greul încă nu a trecut. La Vama Nădlac 2, oamenii stau ore în şir în traficul paralizat pentru a ieşi din ţară.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Copleşiţi de grija pentru cei rămaşi în Ucraina, dar şi de teama unui viitor nesigur, oamenii speră ca acest coşmar să se sfârşească cât mai curând. Mulţi se gândesc că, la un moment dat, se vor întoarce în ţara lor ca să-şi reclădească, la loc, viaţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » O decizie a Ungariei a băgat spaima în refugiați: "O vecină săraca a fost împuşcată în maşină cu tot cu copii. Cum să mă duc eu înapoi?"