Antena Meniu Search
x

Locurile din România care au devenit istorie, datorită Regelui Mihai

Nu vom uita niciodată momentul în care Regele Mihai s-a adresat pentru prima dată românilor, după exilul de aproape jumătate de secol. Era anul 1992, de Paşti.

Vezi și

Nu vom uita niciodată momentul în care Regele Mihai s-a adresat pentru prima dată românilor, după exilul de aproape jumătate de secol. Era anul 1992, de Paşti, la balconul hotelului Continental din Bucureşti. Reporterii Observator au mers pe urmele Regelui, în cele mai importante locuri pentru Majestatea Sa. Multe încă poartă urmele vizitelor istorice.

Scena de la balconul hotelului Continental din centrul Capitalei a intrat în istorie. La fel şi locul. 

Apartamentul în care a stat familia regală este aproape neschimbat şi astăzi. Este deschis oricui doreşte să se cazeze în locul în care Regele a dormi. În Bucureşti există multe clădiri care au marcat viaţa suveranului, unele puţin cunoscute publicului. De pildă, vila Rodizio.

Vila a fost un cadou al regelui Ferdinand către Regina Maria. Un loc drag regelui Mihai I a fost şi Biserica Stavropoleos, lăcaşul unde slujea părintele Marchis, cel care i-a ținut microfonul la discursul din balcon. Majestatea Sa iubea mult şi... marea!

Cuibul Reginei, din Constanţa, a fost un refugiu pentru familia regală, construit în 1909 şi transformat acum în muzeu. În 1998, Regele Mihai a vizitat pentru ultima oară acest loc care i-a marcat copilăria.

Tot la Cuibul Reginei a avut loc şi vizita istorică a ultimului ţar al Rusiei, Nicolae al II-ea, în 1914.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Locurile din România care au devenit istorie, datorită Regelui Mihai