Regulile SEXUALE impuse de Biserică în Evul Mediu
De sute de ani, biserica a fost instituţia cu cea mai mare autoritate. Aşa că nu e de mirare că preoţii făceau reguli chiar şi lergat de viaţa sexuală.
De sute de ani, biserica a fost instituţia cu cea mai mare autoritate. Aşa că nu e de mirare că preoţii făceau reguli chiar şi lergat de viaţa sexuală.
Astfel, poziţia acceptată de biserică în Evul Mediu era cea a misionarului. Preoţii considerau că alte poziţii subminau rolul dominant al bărbatului în societate. Şi greşeala se plătea. Cei care practicau poziţii ”deviate” erau aspru pedepsiţi. Astfel, se puteau primii trei ani de penintenţă pentru femeia deasupra, sex oral sau sex a tergo.
Aceasta era poziţia oficiala a Bisericii, dar unii teologi mai progresişti încep să se îndoiască de reglementări. Albertus Magnus permite de pildă folosirea a cinci poziţii, dar tot insistă pe naturaleţea poziţiei misionarului.
În ceea ce priveşte homosexualii, astfel de comportamente erau văzute ca un act împotriva naturii, la fel ca masturbarea. Pedepsele pentru homosexuali nu erau deloc blânde. Sodomia se pedepsea cu moartea, adică ardere pe rug, spânzurare sau suspendare în cuşca de fier în cazul preoţilor.
Cu toate regulie, în Evul Mediu prostituţia prospera. În oraşele mari prostituatele îşi practicau meseria în anonimat şi o considerau onestă şi esenţială. Pentru o vreme Biserica a fost şi ea de acord cu prostitutia, ca metodă de prevenire a adulterului şi homosexualităţii, deci era un rău necesar.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰