Antena Meniu Search
x

REPARTIZARE LICEE 2017. Avem rezultatele oficiale pentru prima repartizare computerizată. Vezi lista completă a candidaților, din toate județele

REPARTIZARE LICEE 2017. Peste 100.000 de elevi de clasa a VIII-a au aflat la ce licee au fost repartizați în urma susținerii examenului de Evaluare Națională

REPARTIZARE LICEE 2017. Peste 100.000 de elevi de clasa a VIII-a au aflat la ce licee au fost repartizați în urma susținerii examenului de Evaluare Națională.

Rezultatele primei repartizari computerizate au fost publicate pe edu.ro, iar repartizarea ține cont de note și de opțiunile pe care elevii, împreună cu părinții, le-au completat pe fișa de înscriere. 

Click aici să vezi LISTA OFICIALĂ cu REPARTIZĂRILE la LICEE, pe județe.

Pe acelaşi subiect

Peste 27.700 de candidaţi din totalul celor 140.706 eligibili nu s-au înscris pentru această etapă.

REPARTIZARE LICEE 2017 Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

REPARTIZARE LICEE 2017 Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie. Pentru fiecare elev, se caută prima opţiune de pe listă unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune. 

REPARTIZARE LICEE 2017 Ordonarea candidaților se face descrescător după mai multe criterii:

- media de admitere,

- media de evaluare națională,

- media generală de absolvire a claselor V-VIII,

- nota obținută la proba de limbă și litaratură română din cadrul evaluării naționale,

- nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale

- nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, susținută conform prevederilor Art. 10, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.  

REPARTIZARE LICEE 2017 Rata de participare la Evaluarea Naţională a fost de 97,1% cu 140.712 candidaţi prezenţi dintr-un total de 144.929 înscrişi.

REPARTIZARE LICEE 2017 Ponderea mediilor peste 5 la Evaluarea Naţională a fost la 77%, în urma soluţionării contestaţiilor.Anul trecut, procentul absolvenţilor clasei a VIII-a care au obţinut medii peste 5 la Evaluarea Naţională a fost 75,1%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » REPARTIZARE LICEE 2017. Avem rezultatele oficiale pentru prima repartizare computerizată. Vezi lista completă a candidaților, din toate județele