Antena Meniu Search
x

Reporterii care au văzut ROMÂNIA ÎNGENUNCHEATĂ!

Ploile torenţiale din ultimele zile au făcut ravagii în multe zone din România, iar sute de oameni au fost evacuaţi din calea apelor. În aceste zile, echipele de la Observator se află în localităţile inundate şi transmit telespectatorilor Antenei 1 ultimele informaţii din zonele afectate, în cuvinte şi imagini emoţionante, dar cât se poate de reale.

Vezi și

Ploile torenţiale din ultimele zile au făcut ravagii în multe zone din România, iar sute de oameni au fost evacuaţi din calea apelor. În aceste zile, echipele de la Observator se află în localităţile inundate şi transmit telespectatorilor Antenei 1 ultimele informaţii din zonele afectate, în cuvinte şi imagini emoţionante, dar cât se poate de reale.

Magda Bucur, reporter Observator, se află de ieri, alături de cameramanul Andrei Feraru, în zonele lovite de viituri din Vâlcea, Gorj şi Argeş și mărturisește că imaginile de la fața locului sunt cutremurătoare și nu au cum să te lase indiferent. “Ieri, în timp ce transmiteam de la Vaideeni pentru Observatorul de la ora 19.00, un stâlp de înaltă tensiune a căzut în imediata apropiere şi o viitură a pornit către noi. Apa mi-a ajuns până la genunchi, cizmele nu mă mai ajutau cu nimic. Acum eu şi colegul meu operator suntem în Argeş, îngropaţi în nămol. Apele s-au retras, dar nămolul este până la nivelul etajului 1, practic tot parterul caselor a fost inundat. Găseşti acum în case crengi¸lemne, obiecte, tot ce a adus viitura . M-a răscolit că într-o sufragerie am văzut melci pe tavan”, povestește Magda Bucur sub influența celor trăite acolo.

Reporterul George Ciubotaru și operatorul Observator, Dragoş Stoian, nu prididesc să surprindă dramele sinistraţilor din Vâlcea. “Suntem neputincioşi în faţa naturii; chiar dacă ai o casă de chirpici sau una din ciment şi bârne groase, într-o secundă totul s-a dus.” - e concluzia la care a ajuns reporterul Antena 1.”La Vaideeni am întâlnit-o pe doamna Ioana care se chinuia de cinci ani să-şi termine casa. Depozitase în locuinţă şi materialele de construcţie, dar apa i-a luat tot. Mă întreba neajutorată, cu faţa încremenită de durere <ce să fac, ce să fac eu acum?>”, povestește George Ciubotaru impresionat de povestea ei.

Dramatica scena a suferinţei în care puhoaiele îi înghit femeii jumătate de casă este surprinsă de camera operatorului Observator, Cătălin Dinu. În această seară, de la ora 19.00, la principalul Observator al zilei, telespectatorii Antenei 1 pot vedea impresionanta poveste a doamnei Ioana.

Corespondentul special al Observatorului, Gabriela Mladin a filmat în aceste zile alături de cameramul Lucian Albulescu și spune că niciodată nu a văzut o nenorocire mai mare ca cea de la Novaci, Gorj, unde viitura de cinci metri care a venit a spulberat pur si simplu barajul. “Am fost impresionată de acţiunile celor de la Salvamont care au salvat un copil de un an şi jumătate prins, alături de mama lui¸ în mijlocul viiturii, dar și de curajul mamei lui care l-a încredintat salvatorilor prins în nişte chingi. Am văzut cu ochii mei oameni care stăteau de ore întregi agătati de copaci pentru a nu fi luaţi de puhoaie. O femeie a stat cinci ore cu mâinile în jurului unui anin. Soţul ei s-a legat la un moment dat cu camaşa de pe el pentru că simţea că îl lăsau puterile. A fost extrem de trist să văd atât de aproape pragul dintre viaţă şi moarte. Dintr-o casă, altă dată trainică, mai rămăsese în picioare doar un perete, iar lângă el, pe un petec mic de pământ, statea o căţelusă. Nu şi-a putut părăsi casa. O mama îmi povestea cu lacrimi în ochi că a auzit viitura şi se gândea cu groază cum să-şi salveze în 30 de secunde cei doi copii. Ca reporter, n-ai timp să te adăposteşti, să te gândeşti că te plouă”.

În această seară, principalul jurnal de ştiri al Antenei 1, Observatorul de la ora 19.00, continuă să arate telespectatorilor dramele miilor de oameni prinşi de potop, dar şi felul în care aceștia pot fi ajutaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Reporterii care au văzut ROMÂNIA ÎNGENUNCHEATĂ!