Antena Meniu Search
x

Video Restricţii de circulație după darea în folosinţă a autostrăzii A10 Sebeş – Turda

Prima autostradă începută și terminată integral după Revoluție a fost în sfârșit deschisă circulației. Ne-a luat 7 ani pentru a completa tronsonul de 24 de km între Sebeș și Turda. Iar acum șoferii pot circula 200 de km pe autostradă fără întrerupere, de la Sibiu la Cluj-Napoca, doar că nu e chiar totul gata.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 30.11.2021, 21:40

Vezi și

Marea deschidere a început cu o oră de stat la coadă, în spatele unui indicator care bloca drumul pentru şoferi.

Șofer: ”Aş vrea să se deschidă şi să fac şi eu probă în prima zi de deschidere. Să vedem cât timp economisim pe autostradă”.

Pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş -Turda, care face legătura între Alba Iulia şi Aiud, în sfârşit se poate circula. E o bucată de doar 24 de kilometri, însă cu probleme la tot pasul. Şi cu restricţii.

Alex Prunean, reporter Observator: ”Pe toată lungimea acestui lot, şoferii vor circula în regim de drum european, cu maximum 100 km/h. Motivul? Gardurile de protecţie de pe margine nu au fost puse încă în totalitate, iar în orice moment un animal sălbatic poate ajunge pe şosea în faţa maşinilor”.

Pe acelaşi subiect

Alunecare de teren pe o porțiune din autostradă

Mai mult, în zona localităţii Oiejdea, pe aproape doi kilometri, şoferii vor circula din ambele direcţii pe o singură bandă. Totul din cauza unei alunecări de teren, pe care constructorul n-a reuşit s-o rezolve complet.

Cristian Pistol, director CNAIR: ”Asupra ei s-a intervenit, s-au executat lucrări de ramforsare a versantului. Lotul 2 nu va fi recepţionat. Recepţia se va face după ce toate lucrările sunt finalizate”.

Alex Prunean, reporter Observator: ”În locul parcărilor şi al spaţiilor de servicii, în acest moment avem doar un teren acoperit cu noroi. Pe o distanţă de 50 de km, între Sebeş şi lotul învecinat, la Aiud, nu există nicio toaletă, iar acest lucru nu se va schimba până în primavara anului viitor”.

Lucrările la acest lot au început în 2014, iar proiectul s-a blocat de mai multe ori. S-a discutat chiar şi de rezilierea contractului, dar într-un final constructorul s-a mobilizat. Odată cu inaugurarea acestui lot, şoferii pot circula fără întrerupere pe autostrada de la Sibiu la Cluj-Napoca, pe o distanta de peste 200 de kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Restricţii de circulație după darea în folosinţă a autostrăzii A10 Sebeş – Turda