Antena Meniu Search
x

Rețete delicioase și sănătoase de sushi, preparate pe litoral

Pentru mulţi turişti vacanţa la mare nu înseamnă doar plajă şi distracţie ci şi prilejul unor experienţe culinare inedite. Cererea este mare iar exigenţa clienţilor creşte, aşa că restaurantele de pe litoral îşi diversifică oferta.

de Redactia Observator

la 29.07.2019, 03:34

Vezi și

Pentru mulţi turişti vacanţa la mare nu înseamnă doar plajă şi distracţie ci şi prilejul unor experienţe culinare inedite. Cererea este mare iar exigenţa clienţilor creşte, aşa că restaurantele de pe litoral îşi diversifică oferta. Un bucătar care stăpâneşte arta de a prepara sushi a reuşit să convingă tot mai mulţi turişti că peştele crud, preparat corect, este delicios şi sănătos.

O explozie de gust şi culoare pe un singur platou cu specializăţi japoneze. Ingredientele se completează fără să-şi eclipseze unul celuilalt savoarea.

Amestecul este rulat într-o algă marină comestibilă, numită de japonezi - Nori.

Până la 35 de ani, Alex Georgescu a trecut prin zeci de bucătării în restaurante din întreaga lume. A învăţat să facă sushi în Norvegia, iar acum primeşte 10 mii de euro într-un sezon, pe litoralul românesc, unde-i încântă pe turişti cu preparate japoneze.

Şi pentru că sunt tot mai apreciate de clienţi, bucătarii prepară şi fructe de mare, trase la tigaie.

O porţie de rulouri cu orez şi carne crudă de peşte porneşte de la 25 de lei, însă un platou întreg, cu mai multe feluri de sushi, ajunge să coste chiar şi 450 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Rețete delicioase și sănătoase de sushi, preparate pe litoral