Antena Meniu Search
x

Video Retragerea cu torţe a sutelor de militari a făcut deliciul publicului după încheierea festivităţilor de Ziua Naţională. Ce semnifică gestul

Ieri, 1 decembrie a marcat o zi istorică în toate colţurile ţării. Iar cum se întâmplă an de an în marile oraşe, retragerea cu torţe a sutelor de militari a făcut deliciul publicului.

de Redactia Observator

la 02.12.2023, 08:15

Vezi și

În Capitală, sub privirile a sute de oameni, militarii s-au retras cu torţe. Aceştia fac acest ceremonial în memoria camarazilor căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă din ţară sau străinătate. Şi la Suceava, cadrele militare au făcut un adevărat spectacol pe străzile din oraş.

Ca în fiecare an, şi în fața Palatului Culturii din Iași, militarii, jandarmii și pompierii au format împreună conturul hărţii României, cu torţe aprinse în mâini. Spectacol au făcut militarii şi în Constanţa, aseară. Cu torţele în mâini, au defilat până în centrul oraşului, însoţiti de fanfară. 

Mii de clujeni s-au bucurat de un concert în aer liber

În cealaltă parte a ţării, mii de clujeni s-au bucurat de un concert în aer liber, dar şi de un spectacol de lumini impresionant. Nici urările din public nu au lipsit: "La mulţi ani şi să fim sănătoşi!", spune un participant. "În primul rând, să fim fericiţi, şănătoşi, şi să nu uităm că suntem români!", transmite altul. 

De un cer multicolor s-au bucurat şi cei din Alba Iulia. Aici, 1 decembrie a fost marcat de un foc impresionant de artificii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Retragerea cu torţe a sutelor de militari a făcut deliciul publicului după încheierea festivităţilor de Ziua Naţională. Ce semnifică gestul