Antena Meniu Search
x

Român din Spania, acuzat că și-a ucis partenerul, un bărbat de 60 de ani: "Nu știu ce s-a întâmplat. Alcoolul, am băut 3 litri de vin și 20 de beri“

Un român din Spania care este acuzat că și-a ucis cu brutalitate iubitul în 2020 spune că nu-și amintește nimic din noaptea crimei. Tânărul de 27 de ani a declarat în fața autorităților că cei doi au băut foarte mult în acea seară și că nu știe cum s-a ajuns la o astfel de situație. 

de Redactia Observator

la 27.02.2024, 13:22

Român din Spania, acuzat că și-a ucis partenerul, un bărbat de 60 de ani
Român din Spania, acuzat că și-a ucis partenerul, un bărbat de 60 de ani - La Nueva Espana

Crima a avut loc în noaptea de 4 noiembrie 2020. Patru ani mai târziu, cazul este încă pe masa autorităților iar procesul a început luni dimineață, pe 27 februarie. Trei martori care se aflau în casă în acea noapte au dat declarații. Alejandro Fernández-Canteli Álvarez, un artist în vârstă de 60 de ani din Oviedo a fost ucis în casa lui, iar autoritățile nu au nici până în acest moment un film clar al întâmplărilor care au dus la moartea lui, potrivit La Nueva Espana.

Român, acuzat de crimă în Spania

Presupusul criminal, românul Doru Robert Diditel, în vârstă de 27 de ani, care era iubitul victimei de câteva luni, a folosit scuza că a băut „doi-trei litri de vin și douăzeci de beri” pentru a justifica faptul că nu-și amintește nimic. Bărbatul de 60 de ani a fost găsit într-o baltă de sânge, după ce s-ar fi certat cu tânărul român pentru că nu l-a lăsat să meargă să cumpere droguri.

„L-am iubit cu adevărat, nu știu ce s-a întâmplat, alcoolul, dar nu am vrut să-i fac niciodată rău”, a decarat românul.

Proprietarul casei, un bărbat cu deficiențe cognitive, a spus la proces că totul a început pentru că "Robert a vrut să meargă la La Carriona să cumpere jointuri și Álex (prietenul său) l-a împiedicat să facă acest lucru". Și prietenul proprietarului casei, tot român, a recunoscut: "L-am auzit pe Robert spunând: 'Înainte să mă omoare cum l-au omorât pe tata (a fost înjunghiat mortal de un cumnat), îl omor pe el', era foarte beat".

Un alt martor spune că cei doi trăiau din pensia sa de 400 de euro. Conviețuirea cu Robert nu era tocmai minunată: "Bea, fuma jointuri și se supăra, uneori devenea violent". Prietenul lui José María a confirmat acest lucru: "Devenea violent. Odată a trebuit să-l dau afară pe el și pe un alt prieten pe care îl avea. Când a început cu Álex, ca să fiu sincer, se certau mereu, în mașină, în Avilés.... Robert bea foarte mult, 20 sau 30 de cutii de bere pe zi, și fuma și el".

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Român din Spania, acuzat că și-a ucis partenerul, un bărbat de 60 de ani: "Nu știu ce s-a întâmplat. Alcoolul, am băut 3 litri de vin și 20 de beri“