Antena Meniu Search
x

Preşedintele Iohannis, mesaj pe Twitter după moartea românului în atacul din Germania

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a publicat un mesaj pe Twitter, în care anunţă că a aflat despre românul ucis în atacul din Germania şi transmite condoleanţe familiei îndoliate.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 21.02.2020, 09:33

Mesajul lui Iohannis după moartea românului la Hanau
Român ucis în atacul din Germania, preşedintele Iohannis transmite un mesaj - Mediafax Foto-Andreea_Alexandru via Hepta
  • Klaus Iohannis a transmis un mesaj, după moartea românului în atacul din Germania.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a publicat un mesaj pe Twitter, în care anunţă că a aflat despre românul ucis în atacul din Germania şi transmite condoleanţe familiei îndoliate.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat că un cetățean român a murit în urma atacului armat produs în orașul Hanau din Germania. Tânărul are 22 de ani și era din județul Giurgiu.

Mesajul preşedintelui Iohannis

"Cu profundă tristețe am aflat că în urma atacurilor violente de la #Hanau, Germania, și-a pierdut viața și un cetățean român. Transmit condoleanțe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare", a scris Iohannis pe Twitter.

Românul mort în atacul armat din Hanau, landul Hessa, este un tânăr de 22 de ani din localitatea Adunații Copăceni, județul Giurgiu. Familia bărbatului a fost anunțată de autorități, chiar primarul din Adunații Copceni fiind cel care a confirmat decesul și care a precizat că mașina acestuia a fost pur și simplu ciuruită de atacator. Potrivit edilului, tânărul, care trăia de peste patru ani în Germania, a fost la locul și la momentul nepotrivit. Se ducea la un magazin atunci când a fost secerat de gloanțe.

"În continuarea informațiilor referitoare la atacul armat din Hanau, Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autoritățile germane au confirmat, cu puțin timp în urmă, că un cetățean român se numără printre victime. Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă", a transmis MAE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Preşedintele Iohannis, mesaj pe Twitter după moartea românului în atacul din Germania