Antena Meniu Search
x

Video Români ce urmau să plece în Grecia, puși pe fugă de gafa MAE: "Am văzut discuţiile pe la 11, ne-am hotărât ca la 12 să plecăm"

Au fost ore de nesiguranţă şi nervi pentru turiştii români cu planuri de călătorie în Grecia. O eroare "regretabilă" de traducere a făcut ca Ministerul Afacerilor Externe să anunţe că testele rapide antigen devin obligatorii pentru toí turiştii care intră cu maşina pe teritoriul elen. Îngrijoraţi, unii şi-au grăbit plecarea, alţii au luat în calcul chiar anularea vacanţei.

de Redactia Observator

la 01.07.2021, 20:17

Vezi și

Confuzie, panică, furie. Azi-noapte, unii dintre cei care aveau planuri de vacanţă în Grecia nu au închis un ochi. Un anunţ făcut în direct de Ministerul Afacerilor externe prin vocea purtătorului de cuvânt le-a dat fiori reci. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru turişti, anunţul s-ar fi tradus în zile întregi de concediu pierdute la coadă în vamă. Mulţi şi-au făcut bagajele în grabă.

Monica Pîrvuleţu, turist în Grecia: Am văzut discuţiile pe la 11, ne-am hotărât ca la 12 să plecăm. Ne-am grăbit, efectiv, în ideea să nu prindem foarte mare aglomeraţie în vamă.

Pe acelaşi subiect

Oana Maria, turist în Grecia: Am plecat puţin cu teamă. Părea foarte serioasă treaba!

Noapte albă a fost şi pe forumurile dedicate informării turiştilor. Dezbaterile şi întrebările au curs ore întregi. Mii de turişti români sunt acum în Grecia şi alţii se pregătesc de vacanţă. Anunţul de ieri le-a dat palpitaţii. Unii s-au gândit chiar să renunţe la vacanţă. Nici grecii nu au rămas indiferenţi. Turiştii români sunt foarte importanţi. În unele insule, în aceste zile, românii sunt cei mai numeroşi turişti.

Primele dezminţiri au venit tot de la turiştii români din Grecia

Monica Pîrvuleţu, turist în Grecia: A mers foarte repede. Nu au testat pe nimeni în faţa noastră, din coada asta. Nici pe noi.

Ministerul Afacerilor Externe a explicat situaţia astăzi, la prânz: o regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena. Traducătorul a fost demis, iar responsabilii cu validarea informaţiilor - sancţionaţi. Asociația agențiilor de turism a cerut mai multă responsabilitate.

Oana Maria, turist în Grecia: Majoritatea oamenilor se informează de pe MAE şi dacă nici acolo nu avem informaţiile corecte, să începem noi să facem verificări şi săpături pe site-urile altor ţări să vedem dacă se verifică informaţiile, nu prea...

Românii pot intra în Grecia cu paşaport verde, valabil de azi, cu certificat de vaccinare, cu test negativ sau cu un document care probează că au avut boala. Trebuie să completeze formularul de localizare în prealabil şi unii vor fi testaţi în mod aleatoriu. Grecia a deschis graniţele pentru turiştii români la mijlocul lunii aprilie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Români ce urmau să plece în Grecia, puși pe fugă de gafa MAE: "Am văzut discuţiile pe la 11, ne-am hotărât ca la 12 să plecăm"