Antena Meniu Search
x

Românii din Diaspora vin acasă pentru miting. Primii protestatari au ajuns în Piaţa Victoriei

Diaspora vine acasă pentru miting. Oamenii promit că va fi cel mai mare protest de până acum. Primii dintre ei au sosit aseară în ţară, în Vama Borş. Au venit organizat, în coloane de maşini şi au scandat mesaje împotriva PSD.

Vezi și

Oamenii promit că va fi cel mai mare protest de până acum. Primii dintre ei au sosit aseară în ţară, în Vama Borş. Au venit organizat, în coloane de maşini şi au scandat mesaje împotriva PSD. Au fost întâmpinaţi cu aplauze de zeci de orădeni. Protestele au început deja în alte oraşe.

Încă de aseară, vămile din vestul ţării s-au umplut. Români stabiliţi în Marea Britanie, Italia, Suedia, Belgia sau Luxemburg au trecut frontiera cu... cântec. Ajunşi acasă, au scos steagurile şi tricourile inscripţionate special pentru mitingul de mâine.

Doar în ultimele 24 de ore, 110 mii de oameni au intrat în ţară. E un tranzit normal pentru această perioadă. 

După ce şi-au salutat rudele, zeci de români şi-au dat întâlnire în centrul oraşului Baia Mare pentru a veni împreună spre Capitală. Unii dintre ei s-au întors din străinătate special pentru protestul din București. 

Alţi români abia întorşi acasă s-au întâlnit lângă Timișoara, unde au fost întâmpinaţi cu drapele tricolore şi ale Uniunii Europene. 

Primii protestatari au si ajuns deja in Piata Victoriei si au si adus cu ei o rulota si un cort, semn clar ca vor ramane aici pana la terminarea protestului.

Autorităţile spun că sunt pregătite pentru orice. Mai ales că mitingul de mâine nu are autorizaţie, iar jandarmii avertizează că nu vor accepta violenţa. 

MARIUS MILITARU, Jandarmeria Romana:

Am văzut amenințări cu moartea la adresa jandarmilor care asigură măsurile de ordine. Autoritatile nu vor tolera astfel de atitudini si nu vor sta impasibile in fata unor astfel de manifestari care sunt in afara cadrului legal. Nu suntem trupe pretoriene în serviciul discreționar al nimănui.

Forţele de ordine au fost suplimentate. Jandarmii din Bucureşti şi din ţară vor fi dotaţi inclusiv cu echipament antitero.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Românii din Diaspora vin acasă pentru miting. Primii protestatari au ajuns în Piaţa Victoriei