Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mama româncă şi fiul ei, ucişi de furtună în Grecia, vor fi repatriaţi săptămâna viitoare

Trupurile celor doi români ucişi de furtuna violentă care a lovit miercuri Halkidiki - o mamă şi fiul ei - vor fi repatriate la începutul săptămânii viitoare. Un al treilea român rănit de vijelia devastatoare este în afara oricărui pericol, potrivit MAE.

de Redactia Observator

la 12.07.2019 , 15:20

Mama româncă şi fiul ei, ucişi de furtună în Grecia, vor fi repatriaţi săptămâna viitoare - life-events.gr

Trupurile celor doi români ucişi de furtuna violentă care a lovit miercuri Halkidiki - o mamă şi fiul ei - vor fi repatriate la începutul săptămânii viitoare. Un al treilea român rănit de vijelia devastatoare este în afara oricărui pericol, potrivit MAE.

Trupurile românilor morţi în Halkidiki - o mamă de 54 de ani şi fiul ei de 8 ani - vor fi repatriate la începutul săptămânii viitoare, după ce vor fi obţinute toate documentele necesare, anunţă MAE.

De asemenea, ministerul transmite că bărbatul rănit în furtuna din Grecia se află în afara oricărui pericol şi va fi externat în cursul zilei de vineri.

Articolul continuă după reclamă

MAE a precizat că reprezentanţii Consulatului General sunt în legătură cu membrii familiei celor două persoane decedate în furtună şi acordă asistenţă consulară în vederea îndeplinirii formalităţilor privind repatrierea trupurilor neînsufleţite şi eliberarea documentelor necesare şi a certificatelor de deces, repatrierea urmând a avea loc la începutul săptămânii viitoare.

Ministrul reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

În plus, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

MAE raminteşte, de asemenea, că pentru zona afectată este în vigoare o atenţionare de călătorie „Cod roşu de furtuni şi ploi torenţiale”, valabilă până la data de 12 iulie 2019.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Evenimente » Mama româncă şi fiul ei, ucişi de furtună în Grecia, vor fi repatriaţi săptămâna viitoare