Antena Meniu Search
x

Zeci de mii de români s-ar fi vindecat de coronavirus, peste noapte, conform unui buletin prezentat și apoi retras de Grupul de Comunicare Strategică

Aproape 40 de mii de români s-au vindecat peste noapte de COVID-19. Nu am descoperit noi tratamentul minune, din păcate. Ci autorităţile au uitat să numere pacienţii infectaţi care nu au mai ajuns în spitale şi care au fost declaraţi vindecaţi. La scurt timp după ce a fost făcut public documentul, acesta a fost şters şi înlocuit cu altul. În care, surpriză! Nu mai apare cifra vindecaţilor din cauza unei probleme tehnice.

de Redactia Observator

la 15.09.2020, 21:53

Vezi și
  • România a ajuns la peste 105.000 de infectări cu noul coronavirus.

Andreea, pacientă diagnosticată cu COVID-19: Am aflat că am Covid pe data de 1 septembrie. La acel moment, cei din spital mi-au spus să stau liniştită că mă va suna DSP-ul. În toată această perioadă, eu efectiv am aşteptat telefonul DSP-ului.

O tânără din Capitală a luptat singură cu virusul SARS-CoV-2. Imediat după primirea diagnosticului au apărut simptome. S-a speriat, aşa că a sunat de mai multe ori la Direcția de Sănătate Publică. Întotdeauna i s-a spus că va reveni cineva. Nu a sunat-o nimeni. 

Andreea, pacientă diagnosticată cu COVID-19: În a 13-a zi de izolare am sunat din nou și abia atunci mi-au trimis o ambulanță.

Tânăra susţine că le-a spus medicilor că încă are simptome, dar a fost trimisă acasă. Iar a doua zi, şi-a reluat viaţa de dinainte de COVID-19 pentru că doctorii nu i-au mai dat concediu medical. 

Cel mai probabil e unul din cei aproape 40 de mii de pacienţi vindecaţi care au apărut, miraculos, în statistica autorităţilor de la o zi la alta. Ieri aveam 43.244 de bolnavi vindecaţi. Azi, surpriză! 84.357 de pacienți au fost declarați vindecați.

Creșterea numărului de persoane declarate vindecate față de ziua precedentă este înregistrată ca urmare a actualizării aplicației ALERTE.MS și include persoanele confirmate pozitiv pe perioada pandemiei COVID-19, care nu au fost internate în unități spitalicești, dar care au fost declarate vindecate după perioada de 14 zile, conform protocoalelor în vigoare. 

Câteva minute mai târziu, Grupul de Comunicare Strategică a trimis un alt buletin în care scria că nu sunt disponibile datele legate de persoanele vindecate din cauza unor probleme tehnice la platforma de centralizare a datelor. Un haos, acuză medicii de familie. 

Eva Cristescu, medic de familie: Suntem noi cei care trebuie să îi declarăm vindecaţi pe cei cu forme uşoare. Citesc din minunatul ordin: Medicul de familie va declara pacientul vindecat considerând drept criterii de vindecare absenţa manifestărilor clinice pe parcursul perioadei de monitorizare. Adică cum? Dacă pacientul are manifestări clinice nu-l putem declara vindecat chiar dacă acestea au dispărut.

1.111 români au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Bilanţul epidemiei a trecut azi de 105 mii de cazuri pe teritoriul României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Zeci de mii de români s-ar fi vindecat de coronavirus, peste noapte, conform unui buletin prezentat și apoi retras de Grupul de Comunicare Strategică