Antena Meniu Search
x

România avertizată de Rusia pentru declaraţii "antiruse". Reacţia MAE

Rusia a avertizat România cu privire la unele declaraţii "antiruse" ale preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu criza din Ucraina. Moscova a subliniat că o deteriorare a relaţiilor nu este în folosul niciuneia dintre cele două părţi. Reacția oficialilor români nu a întârziat să apară.

 "Liderul român a acuzat Rusia de comiterea unei «agresiuni împotriva Ucrainei» la ceremoniile de aniversare a 10 ani de la intrarea României în NATO" a declarat Ministerul rus de Externe, adaugând că şeful diplomaţiei române, Titus Corlăţean nu a respins această declaraţie.

"Se poate ghici în spatele acestor atacuri intenţia clară a Bucureştiului de a ignora adevăratele cauze ale crizei din Ucraina", a adăugat diplomaţia rusă.

Astfel, MAE român a luat notă cu suprindere de comentariile purtătorului de cuvânt al MAE rus în legătură cu unele declaraţii ale părţii române şi consideră că tentaţia de a transfera criza gravă a Federaţiei Ruse în relaţia sa cu comunitatea europeană în zona bilaterală este nefundamentată.

"România a susţinut şi susţine în continuare, împreună cu partenerii săi din UE şi NATO şi în termeni întru totul similari, necesitatea respectării independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Aceasta este poziţia principială a României, susţinută consecvent şi în alte contexte similare, în care frontierele recunoscute internaţional au fost modificate unilateral sau puse sub semnul întrebării, cu ignorarea principiilor fundamentale ale dreptului internaţional", a declarant Brânduşa Predescu, purtător de cuvânt al Ministerului român de Externe.

sursă: Mediafax

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » România avertizată de Rusia pentru declaraţii "antiruse". Reacţia MAE