Antena Meniu Search
x

România e pe locul 16 în topul ţărilor căutate de expaţi, în 2016

Expat Insider a realizat un studiu amănunţit al celor mai căutate destinaţii ale expaţilor şi România ocupă locul 16 într-o ierarhie care a analizat 67 de ţări. O creştere cu 11 poziţii faţă de topul din 2015.

Expat Insider a realizat un studiu amănunţit al celor mai căutate destinaţii ale expaţilor şi România ocupă locul 16 într-o ierarhie care a analizat 67 de ţări. O creştere cu 11 poziţii faţă de topul din 2015.

În 2016, Taiwan a fost destinaţia preferată a expaţilor, în vreme ce Malta a urcat în premieră pe podium. Ecuador e a treia destinaţie. România e pe locul 16, în urcare 11 locuri faţă de raportul din 2015. Surprinzător, deşi preferată de turişti, Grecia e penultima în ierarhia citată, pe locul 66, doar Kuwait fiind mai jos.

Vietnam e ţara care a avut cel mai mult de câştigat în ceea ce priveşte expaţii, în 2016, urcând pe locul 11 în topul destinaţiilor, după ce cu un an înainte ocupa poziţia a 35-a. În ceea ce priveşte calitatea vieţii, Taiwan, Austria şi Japonia sunt primele în topul angajaţilor străini, România ocupând poziţia a 48-a. În urma Rusiei (47), Vietnamului (42), Ungariei (20), sau Cehiei (7), dar înaintea Irlandei (54), Qatarului (55), sau Braziliei (62).

Din păcate, ţara noastră e nominalizată şi la calitatea proastă a serviciilor medicale, unde ocupă locul 8. Cele mai bune servicii medicale, spun expaţii, sunt oferite de Taiwan, Franţa şi Israel. Cele mai proaste de Nigeria, Tanzania şi Mozambic. România e ţara europeană cu cele mai proaste servicii medicale pentru expaţi, urmată de Irlanda, locul 9 la general, şi Grecia, locul 10 la general.

Ţara noastră e în top zece la uşurinţa de a te acomoda, pe 7, şi pe 4 în topul ţărilor în care îţi faci uşor prieteni. Cel mai greu, cred expaţii, e să îţi faci prieteni în Danemarca.

În ceea ce priveşte munca, România e pe locul 4 în topul ţărilor în care expaţii muncesc cele mai multe ore săptămânal, 49,2 ore, singura ţară europeană din Top10, care e condus de Tanzania, cu 50,9 ore.

În ceea ce priveşte salariile, România e pe locul 16 în lume în ceea ce-i priveşte pe expaţi, Taiwan fiind liderul ierarhiei, iar la costuri pentru a trăi ţara noastră e pe 13, în Ukraina viaţa fiind cea mai ieftină pentru expaţi. România e însă pe al doilea loc, după Arabia Saudită, la dificultatea de a avea o relaţie.

La studiu au participat 14.000 de expaţi din 191 de ţări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » România e pe locul 16 în topul ţărilor căutate de expaţi, în 2016