Antena Meniu Search
x

România plăteşte pentru că nu-şi apără copiii. Daune de mii de euro pentru un băieţel bătut şi umilit chiar de tatăl lui (VIDEO)

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat ţara noastră în cazul unui copil de trei ani bătut în mod repetat de tatăl lui.

Vezi și

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat ţara noastră în cazul unui copil de trei ani bătut în mod repetat de tatăl lui.

Opt ani au durat ancheta şi procesul. La final, agresorul a primit doar un an de închisoare cu suspendare.

10.000 de euro trebuie să plătească statul Român copilului care a fost maltratat de tatăl său pe când avea doar 3 ani.

S-a întâmplat în anul 2004. Mama, sătulă de bătăiile pe care ea şi copilul le primeau de la soţ, şi-a luat inima în dinţi şi a făcut plângere la poliţie împotriva bărbatului. De patru ori s-a dus femeia la Poliţia Bucureşti pentru a cere ajutor, însă de fiecare dată agenţii au trimis-o acasă. Abia a cincea oară, dosarul a ajuns la un procuror. 

După 8 ani de anchete şi procese, agresorul a primit o pedeapsă de doar un an cu suspendare, una prea mică pentru tortura la care şi-a supus copilul. În timpul judecăţii, minorul a declarat că tatăl său l-a lovit, l-a încuiat într-o debara întunecoasă şi a aruncat apă pe el. 

CEDO spune acum că victimei i-a fost refuzat dreptul la un proces echitabil, dar i-a fost încălcat şi dreptul de a nu fi supus torturii.

Între timp, copilul a împlinit 16 ani, iar toată adolescenţa i-a fost marcată de procese şi de imaginea tatălui agresiv care putea oricând să-l maltrateze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » România plăteşte pentru că nu-şi apără copiii. Daune de mii de euro pentru un băieţel bătut şi umilit chiar de tatăl lui (VIDEO)