Antena Meniu Search
x

Video România, lovită de un ciclon duminică. Ninsori şi temperaturi care scad brusc cu 10 grade

Vremea ne aduce şoc după şoc. Ne aşteaptă un weekend de vară, cu temperaturi cu 10 grade Celsius mai mari decât ar fi normal. De luni, vremea se schimbă, însă, radical. Urmează ploi, frig şi chiar ninsori.

de Redactia Observator

la 13.10.2023, 19:50

Vezi și

O vreme perfectă pentru o escapadă la mare. Aşa descriu turiştii atmosfera de pe litoral. Deja se gândesc la petreceri pe plajă tot weekendul. Temperaturile se vor apropia de 27-28 de grade Celsius.

"Chiar e o zi frumoasă, putem spune că nu bate vântul foarte tare. Vremea e în continuare bună, poate nu mai e chiar de plajă, să savurăm puţin aerosoli".

"Cred că sunt ultimele zile de vreme frumoasă, vremea e perfectă, e o binecuvântare astăzi."

Andreea Filip, reporter Observator: Sfârşitul de săptămână vine cu temperaturi generoase la malul mării, de 20-23 de grade Celsius, perfecte pentru o plimbare, pentru relaxare, şi cu siguranţă cei mai curajoşi vor face şi o baie în mare.

Pe acelaşi subiect

Căldura de final de iulie îi face pe administratorii hotelurilor să spere că vor avea turişti de weekend la mijlocul lui octombrie.

Vremea a dat peste cap toată țara

Iolanda Nanu, Manager hotel: Le oferim şi preţuri avantajoase, faţă de perioada anterioară. 250 de lei este camera dublă cu mic dejun şi vremea dacă ţine cu noi vor face şi plimbări pe malul mării.

La Poiana Braşov, dimineaţă a fost rece şi umedă, dar, la prânz, soarele chema turiştii la plimbare. Şi acolo se anunţă vreme caldă în weekend, dar frig, de luni.

"E prima dată când vin cu copiii şi chiar Am prins o vreme extraordinară, suntem cazaţi în Braşov şi am urcat puţin şi astăzi. S plouat dimineaţă puţin dar şi-a revenit vremea şi e plăcut, vrem să urcăm puţin cu telecabina."

Claudiu Loghin, reporter Observator: Iarnă, toamnă, vară, şi, cel mai probabil spre sfârşitul zilei, din nou iarnă. Mai în glumă, mai în serios, aşa a arătat vremea astăzi la aproximativ 1000 de metri altitudine, aici în staţiunea Poiana Braşov.

Vremea a dat peste cap şi bucureştenii. Dimineaţa a început cu 10 grade Celsius, după-amiază erau 24, iar mâine şi poimâne se anunţă călduri de august.

Claudiu Crăciunică, Reporter Observator: Vreme foarte călduroasă în Capitală, deja mulți se bucură, pentru unii deja a început weekend-ul. În acest sfârșit de săptămână vom avea aproape 30 de grade la soare. Asta înseamnă că parcurile vor fi pline, poate și pădurile din jurul Capitalei.

Prima ninsoare ar putea să cadă la Bucureşti peste mai puţin de două săptămâni

Schimbările bruşte de temperatură ne pot afecta organismul, dar există metode ca să trecem cu bine peste variaţiile mari.

Un ciclon va aduce temperaturi tot mai mici, în scădere cu 10 grade Celsius în 24 de ore, iar la munte vor apărea ninsori pe creste. Episodul rece nu va ţine mult. La mijlocul săptămânii viitoare vor fi din nou 20 de grade Celsius, dar nu pentru mult timp.

 Atmosfera va rămâne schimbătoare, astfel că în weekendul următor frigul va pune din nou stăpânire pe aproape toată țara, iar fenomene precum lapovița și ninsoarea vor fi nu doar la munte ci și în zonele mai joase de relief din estul țării.

Prima ninsoare ar putea să cadă la Bucureşti peste mai puţin de două săptămâni, spun meteorologii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » România, lovită de un ciclon duminică. Ninsori şi temperaturi care scad brusc cu 10 grade