Antena Meniu Search
x

Video România, pe locul 1 la cele mai periculoase şosele din Europa. Cauzele care duc la o statistică dramatică: 86 de morţi la 1 milion de locuitori

România are cele mai periculoase şosele din Europa, statistic! Ultimele date EUROSTAT ne plasează pe un ingrat loc 1, din acest punct de vedere cu 86 de morţi la 1 milion de locuitori.

de Redactia Observator

la 13.04.2024, 14:25

Vezi și

Adică dublu faţă de media europeană şi de aproape 4 ori mai multe victime decât în Suedia, ţara cu cele mai sigure şosele. 22 de decese la un milion de locuitori. Nordul Europei stă cel mai bine la acest capitol. Alături de noi, în coada clasamentului se mai află Bulgaria şi Croaţia cu 78, respectiv 71 de victime la un milion de locuitori.

România, pe locul 1 la cele mai periculoase şosele din Europa

Incetarea restricţiilor din pandemie se vede în mod negativ pe şosele. Astfel, în 2022 avem o creştere de 4 procente faţă de 2021. Vorbim de 20.653 de persoane decedate faţă de 19.917, iar trendul e clar de mărire a acestei cifre sumbre dacă ne uităm la ultimii ani!

În ceea ce ne priveşte, motivele sunt aceleaşi. Lipsa disciplinei şi a educaţiei în trafic şi mai ales a infrastructurii moderne. Aşa că vă spunem din nou, mare atenţie şi drum bun!

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » România, pe locul 1 la cele mai periculoase şosele din Europa. Cauzele care duc la o statistică dramatică: 86 de morţi la 1 milion de locuitori