Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video România, pe podiumul acrobaţiei mondiale. Zeci de piloţi din şapte ţări europene s-au întrecut pe Aerodromul Deva

România, pe podiumul acrobaţiei mondiale! Echipa Aeroclubului României a luat argintul la Campionatele Europene de Acrobaţie Aeriană, pentru clasa intermediara. Deşi tineri, piloţii români au înfruntat cu succes echipe cu experinţă şi cu mii de ore de zbor. Unul dintre piloţii români a reuşit să urce pe podium. Dan Ştefănescu jr a luat locul 3, la individual, după doi piloţi din Rusia.

de Laura Oană

la 11.09.2021 , 12:00

Zeci de piloţi din şapte ţări europene s-au întrecut în acrobaţii pe Aerodromul Deva. După mai multe zile de competiţie, Aurul a revenit echipei Rusiei.

Ivan Barsov, campion European, clasa intermediate: A fost primul meu campionat internaţional şi rezultatul a fost bun.

România a luat două rezultate excelente – argintul la echipe şi locul 3 la individual, prin Dan Ştefănescu junior. La 23 de ani, tânărul reuşeşte să urce pe podium la prima participare într-o competiţie internaţională de acrobaţie aviatică.

Vezi și

George Rotaru, director Aeroclubul României: Este primul campionat european de acrobaţie, la această clasă, la intermediate. Am pregătit această echipă şi s-a clasat pe locul 2 european ceea ce este foarte bine.

Pe acelaşi subiect

Dan Ştefănescu junior: 

Au meritat tot anii de munca?

Normal, e ceva extraordinar sa fii rasplătit după ce ai depus efort.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tânărul a urcat în avion de la patru ani, alături de tatăl lui, Dan Ştefănescu. Acesta face parte din echipa Romaniei care a luat locul 3 la Europene, dar la clasa advance. Aşa tată, aşa fiu!

Dan Ştefănescu: Părinţii trebuie să-şi încurajeze copii să aibă idoli, să aibă nişte modele adevărate.

Din cauza pandemiei, competiţia s-a desfăşurat fără spectatori. Câţiva fotografi au asistat totuşi la show-ul aviatic.

Doi dintre Şoimii României au fost aplaudaţi pentru perfecţiunea zborului şi figurile complicate în tandem, printre care şi "pictarea" unei inimi uriaşe pe cerul Devei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » România, pe podiumul acrobaţiei mondiale. Zeci de piloţi din şapte ţări europene s-au întrecut pe Aerodromul Deva