Antena Meniu Search
x

România poate începe, miercuri, măsurătorile pe Bâstroe. Ucraina şi-a dat acordul

După lungi negocieri şi aproape şapte zile de amânare, iată, în sfârşit, România începe mâine măsurătorile pe canalul Bâstroe. Decizia a fost luat aseară în urma unei întâlniri între delegaţiile române şi ucrainene şi care a avut loc în prezenţa unor experţi din partea UE. Măsurătorile vor fi efectuate pe o porţiune de 65 de kilometri de către specialişti români, însă cu echipamente şi nave ce aparţin ţării vecine. Operaţiunea va dura, spun autorităţile, cel mult 10 zile. 

de Redactia Observator

la 21.03.2023, 14:08

Vezi și

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Irinel Scrioşteanu a anunţat, marţi, că s-a primit acceptul din partea Ucrainei şi pentru Bâstroe şi pentru restul din Braţul Chilia care nu era încă măsurat, aproximativ 65 de kilometri de canal şi braţ care vor fi măsurate în perioada următoare. Măsurătorile se vor face cu nave ucrainene, a mai spus oficialul din minister şi ar putea dura până la 10 zile.

”S-a primit acceptul şi pentru Bâstroe şi pentru restul din Braţul Chilia care nu era încă măsurat, plus încă câteva devieri din Braţul Bâstroe, gen Solomonov, un canal care poate fi navigabil. În total, încă 65 de kilometri de canal şi braţ care vor fi măsurate în perioada următoare”, a spus secretarul de stat.

El a precizat că ”s-a convenit că se vor folosi de data aceasta nave şi echipamente ucrainene, iar noi punem experţi la dispoziţie”.

România poate începe, miercuri, măsurătorile pe Bâstroe

”Este o chestiune de reciprocitate, cum am folosit pe Chilia, acolo unde braţul este comun, având în vedere că este teritoriu exclusiv ucrainean şi nu este graniţă comună pe aceste zone, mai sigur este să folosim navele şi echipamentele ucrainene”, a explicat oficialul din Ministerul Transporturilor.

Scrioşteanu a arătat că estimează că în aproximativ 7-10 zile ar trebuie să dureze măsurarea celor 65 de kilometri din Braţul Bâstroe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » România poate începe, miercuri, măsurătorile pe Bâstroe. Ucraina şi-a dat acordul