Antena Meniu Search
x

România a bătut noi recorduri în materie de decese provocate de coronavirus și pacienți infectați care au nevoie de Terapie Intensivă

Bilanţul cazurilor de COVID-19 a adus două recorduri negative astăzi. Cel mai mare număr de pacienţi la terapie intensivă: 522. Şi cel mai mare număr de decese. 60. Medicii sunt speriaţi. A scăzut vârsta bolnavilor care ajung la Terapie Intensivă şi a celor care sunt înfrânţi de virusul Sars-cov-2.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 01.09.2020, 23:15

Vezi și
  • 60 de români au murit de coronavirus în ultimele ore.
  • România se apropie de 90.000 de infectări cu noul coronavirus.

Aşa bate inima unui pacient infectat cu SARS-CoV-2 care are plămânii extrem de afectaţi. Bărbatul se agaţă cu toate puterile de viaţă. La reanimare se duce cea mai grea luptă. 

Amin Zahra, medic ATI Spitalul Ploieşti: Efectiv se simt sufocaţi. La un moment dat, pacientul nu mai poate efectiv. Am avut pacienţi care au cerut efectiv să fie intubaţi pentru că au zis: nu mai pot să primesc aer.

Un medic de Terapie Intensivă care trata pacienţi cu COVID-19 a ajuns în stare gravă la Reanimare după ce s-a infectat. A fost transferat la Bucureşti cu insuficienţă respiratorie şi cu o concentraţie de oxigen mică. Pur şi simplu, a văzut moartea cu ochii. Au trecut două săptămâni de atunci. Acum e într-un salon obişnuit, însă nu s-a recuperat. 

Pacient diagnosticat cu Covid 19: Medicul de gardă de la Terapie Intensivă mi-a spus că trebuie să stau pe burtă ca să pot să respir mai bine. La momentul actual, tot aşa stau și numai aşa dorm.

522 de pacienţi sunt internaţi acum la Terapie Intensivă. E cel mai mare număr de bolnavi în stare gravă şi critică de la începutul pandemiei. Medicii sunt îngrijoraţi. Vârsta celor care ajung aici scade cu fiecare zi. Din păcate, mulţi dintre ei pierd lupta cu moartea. 60 de pacienţi au murit doar în ultimele 24 de ore. Al doilea record negativ al zilei de azi. 

Amin Zahra, medic ATI Spitalul Ploieşti: Am avut şi o tânără de 32 de ani. Era destul de stabilă, dar la un moment dat a prezentat un stop cardiac. S-a resuscitat ore în şir, dar degeaba. A fost un şoc.

Ne apropiem de 90 de mii de infectări cu SARS-CoV-2 pe teritoriul României. Doar în ultimele 24 de ore, 1053 de români au fost dagnosticaţi cu COVID-19. Cei mai mulţi, în Iaşi: 95. Topul e completat de Bucureşti şi Prahova. 

Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași: În cea mai mare parte putem vorbi despre transmitere comunitară. De asemenea, constatăm apariția unor focare familiar. Este de fapt un efect al concediilor și vorbim aici și despre relaxarea în privința respectării măsurilor de protecție.

Carmen Dorobăț, manager Spitalul de Boli Infecțioase Iași: Pe zona de confirmați care să nu aibă nevoie de Terapie Intensivă dar posibil să aibă nevoie de administrare de oxigen există probleme pentru că numărul de locuri disponibile este mic.

Şi, dacă vom continua tot aşa, lupta pentru un pat în spital se poate transforma într-o adevărată luptă pentru viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » România a bătut noi recorduri în materie de decese provocate de coronavirus și pacienți infectați care au nevoie de Terapie Intensivă