Antena Meniu Search
x

România achiziționează sisteme americane de rachete aer-aer cu rază medie de acţiune

România achiziționează din SUA sisteme de rachete aer-aer cu rază medie de acţiune – AMRAAM. Sistemele vor fi produse pentru țara noastră până în ianuarie 2020.

România va cumpăra din SUA sisteme de rachete sol-aer AMRAAM - raytheon.com

România achiziționează din SUA sisteme de rachete aer-aer cu rază medie de acţiune – AMRAAM. Sistemele vor fi produse pentru țara noastră până la finalul lui ianuarie 2020.

Compania Raytheon a primit din partea Pentagonului un contract pe 2 ani în valoare de circa 634 milioane dolari pentru producţie şi furnizare de sisteme de rachete aer-aer cu rază medie de acţiune (Advanced Medium-Range Air-to-Air Missiles / AMRAAM). Sistemele sunt destinate mai multor țări, printer care şi România.

Valoarea totală a contractului de 659,9 milioane de dolari este formată din 634 de milioane de dolari pentru producerea rachetelor şi 25,7 milioane de dolari pentru echipamentele aferente acestora.

În baza acestor contracte, statelor beneficiare le va fi furnizat şi suport tehnic, incluzând echipamente de testare, piese de schimb şi kitul de telemetrie, potrivit anunţului Pentagonului.

Pe acelaşi subiect

Sistemele vor fi fabricate în Tucson, statul american Arizona.

Pentru România, Japonia, Coreea de Surd, Maroc, Polonia, Indonezia, Spania, Turcia, Bahrain şi Qatar, Japan, Korea, Morocco, Poland, Indonesia, Romania, Spain, Turkey, Bahrain and Qatar, sistemele AMRAAM trebuie finalizate până la 31 ianuarie 2020, în termenii contractului de 634 de milioane de dolari.

În privința celor 25,7 milioane de dolari pentru instrumente speciale şi echipamente de testare, contractul trebuie să se finalizeze până în decembrie 2020, statele beneficiare fiind Norvegia, Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Australia, Marea Britanie, Polonia, Indonezia, România, Spania, Turcia şi Qatar.

Rachetele AMRAAM echipează mai multe modele de avioane americane de luptă, de la F-16 și F/A-18 Super Hornet, până la avioanele de Generația a 5-a, precum F-22 Raptor and F-35.

România are în prezent 12 avioane F-16.

Sursa:News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » România achiziționează sisteme americane de rachete aer-aer cu rază medie de acţiune