România, zguduită de PATRU CUTREMURE în 24 de ore! AVERTISMENTUL ÎNFRICOŞĂTOR transmis de seismologi
Patru cutremure s-au produs în România, în 24 de ore.
Patru cutremure s-au produs în România, în 24 de ore. După ce sâmbătă, trei cutremure au scuturat judeţul Buzău, un alt patrulea seism a avut loc aseară, tot în această zonă.
Cutremurul a avut magnitudinea de 2.8 pe scara Richter şi s-a produs la 132.3 km adâncime, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului.
În ultimii doi ani, în România s-au produs peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4. Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi la Bucureşti.
Un cutremur de 8,1 grade este posibil în România!
- TRAGEDIE, noaptea trecută, în Capitală! Un şofer a ARS DE VIU, după ce a intrat cu maşina în pasarela pentru...
- Vin zile cu TEMPERATURI DE VARĂ: 28 de grade în sudul ţării! Vezi PROGNOZA METEO până în 23 octombrie
- Apple revoluţionează piaţa smartphone-urilor. Orice Iphone va avea o nouă opţiune, în curând!
- Încă o lovitură pentru Harvey Weinstein. Decizia luată de preşedintele Macron împotriva producătorului de la...
- Noile propuneri de miniştri ajung la preşedintele Iohannis. Premierul Tudose are un PLAN B, în caz de refuz
La începutul lunii august, directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat în exclusivitate pentru Observator că a fost realizată o hartă specială a Bucureştiului, din punct de vedere seismic.
"La noi, până la realizarea acestei hărţi, cutremurul maxim posibil a fost de 7,8 grade. În urma ultimelor cercetări pe care le-am făcut am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 grade Richter. Vrancea poate să producă un astfel de cutremur", a spus Ionescu.
Citeşte şi: Mărmureanu a făcut MARELE ANUNŢ. Când va fi următorul mare CUTREMUR în România!
Directorul INFP a explicat şi care sunt cutremurele cele mai periculoase pentru România.
"În România, cutremurele care pot provoca pagube sunt cutremurele cu magnitudini peste 7, şi nici atunci. Practic, ar trebui să îndeplinească mai multe condiţii pentru a provoca pagube. Cutremururul din 77 a avut 7,4 grade, s-a produs la o adâncime de 90 de km, a avut un anumit mecanism de rupere. Şi propagarea contează. Cutremurele care se produc în zona 90 de km. adâncime se propagă spre Bucureşti, celelalte, la adâncimi mai mari, au directivitate către nord-estul României", a mai spus Constantin Ionescu.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰