Antena Meniu Search
x

Înmormântarea Regelui Mihai. Palatul regal a rămas loc de pelerinaj şi după înhumarea Majestăţii sale la Curtea de Argeş

Românii nu au încetat să-şi plângă regele nici după ce Suveranul a fost condus pe ultimul drum. Au continuat să ducă flori şi să aprindă lumânări şi aseară.

Vezi și

Românii nu au încetat să-şi plângă regele nici după ce Suveranul a fost condus pe ultimul drum. Au continuat să ducă flori şi să aprindă lumânări şi aseară, la Palatul Regal din Capitală. În urma lor, au rămas munţi de coroane şi o mulţime de mesaje emoţionante. 

Ieri a fost ziua marii despărţiri. Ziua în care am spus adio unui model de decenţă, modestie şi înţelepciune. Cu inima împietrită de durere, zeci de români au trecut şi aseară pe la Palatul Regal. Fac fotografii, cu lacrimi în ochi citesc mesajele, se reculeg. Parcă tuturor le este greu să se despartă de acest loc pe care spuneau că vor să-l păstreze în amintire. 

Cuvinte izvorâte din suflet. Tipărite sau scrise de mână. Regretul unui popor, aşternut pe hârtie. "Trădat de toţi, loial tuturor." Un mesaj care vorbeşte de la sine despre dragostea Majestăţii Sale pentru români. Întrebat de ce nu critică poporul român, Majestatea Sa a răspuns: eu când vorbesc despre români, vorbesc despre mine. Iar românii i-au întors în aceste zile iubirea.  

Nu doar românii şi-au exprimat afecţiunea. Kimberly, o americancă aflată în vizită în România, cu glasul tremurând de emoţie, a vorbit despre calităţile Regelui Mihai. Impresionată de numărul mare de oameni care şi-au plâns Regele, Kimberly nu şi-a putut stăpâni lacrimile. 

Pentru ea, Majestatea Sa Regele Mihai este un simbol despre care promite că va povesti şi în ţara sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Înmormântarea Regelui Mihai. Palatul regal a rămas loc de pelerinaj şi după înhumarea Majestăţii sale la Curtea de Argeş