Antena Meniu Search
x

Românii, avertizaţi să fie pregătiţi pentru fenomene meteo periculoase! Mesajul transmis de directorul ANM, în urmă cu puţin timp

Elena Mateescu spune că probabilitatea repetării episodului de la Timișoara, când o furtună violentă a făcut prăpăd în luna septembrie, este foarte mare.

Românii, avertizaţi să fie pregătiţi pentru fenomene meteo periculoase! Mesajul transmis de directorul ANM, în urmă cu puţin timp

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunţat, în urmă cu puţin timp, că probabilitatea repetării episodului de la Timișoara, când o furtună violentă a făcut prăpăd în luna septembrie a anului, este foarte mare.

Mai ales că, și în anul 2018, marile centre europene anticipează și nu exlud posibilitatea să fie un an al extremelor meteorologice.

"Evenimentul de la Timișoara din 17 septembrie nu a fost un caz singular. Au mai fost în istoria măsurăturilor meteorologice astfel de fenomene. Din păcate convecția rapidă a ceea ce înseamnă producerea unor astfel de fenomene, cu siguranță va mai fi posibilă în România, în contextul în care de la an la an am înregistrat așa cum am spus creșterea frecvenței acestor fenomene.

O să vă dau și o statistică. Anul trecut ANM a emis un număr de 3.693 de avertizări meteorologice de tip nowcasting care se referă tocmai la aceste tipuri de fenomene, fie că vorbim de furtuni, de precipitații, ploi torențiale sau grindină.

Pe acelaşi subiect

În 2017 am emis un număr de 4.211, în 2011 emiteam undeva la 2.600 în medie pe an", a declarat Elena Mateescu, potrivit dcnews.ro

De asemenea, directorul ANM le-a transmis românilor să ia în considerare mesajele ce vor fi transmise prin aplicația RoAlert, care urmează să fie implementată.

"Trebuie să fim pregătiți, să conștinetizăm ceea ce înseamnă aceste fenomene. Nu în ultimul rând, să luăm în considerare, mesajele ce vor fi transmise prin aplicația RoAlert care urmează să fie implementată. E important să le luăm în considerare, indiferent de locul în care ne aflăm", a mai spus Elena Mateescu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Românii, avertizaţi să fie pregătiţi pentru fenomene meteo periculoase! Mesajul transmis de directorul ANM, în urmă cu puţin timp