Antena Meniu Search
x

Video Românii blocaţi în Maroc au ajuns într-un final acasă: "Le mulţumim autorităţilor pentru că ne-au scos de acolo, efectiv!"

Cei 122 de turişti români blocaţi în Maroc au sosit aseară în ţară, la bordul unei aeronave Tarom, care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă. Potrivit autorităţilor, niciunul dintre pasageri nu a prezentat simptome de infectare, dar asta nu i-a scutit de testare PCR odată ajunşi în România. Toţi vor rămâne în autoizolare până când li se va transmite rezultatul testului. Alături de români, au fost aduşi în ţară şi 62 de cetăţeni ai unor state membre ale Uniunii Europene. 

de Redactia Observator

la 03.12.2021, 08:51

Vezi și

Avionul, cu 184 de pasageri la bord, a aterizat pe Aeroportul Otopeni cu 20 de minute mai devreme decât era planificat. Cei 122 de români au fost testaţi direct pe aeroport. 

  • Până când vom primi rezultatele testelor, este recomandată izolarea la adresa declarată. 
  • M-am simţit foarte bine că sunt româncă. Pentru că alţi cetăţeni de alte naţionalităţi au rămas blocaţi în Maroc. Şi a trebuit să-şi facă rost de zboruri, pe cont propriu. 
  • Le mulţumim autorităţilor pentru faptul că ne-au scos de acolo, efectiv! A fost o situaţie destul de ciudată imediat cum am ajuns ne-au spus ca au inchis granitele si toate zborurile au fost anulate. 

Cetăţenii celorlalte state vor fi testaţi în ţările lor. 

Marocul a suspendat toate zborurile de la 1 decembrie

Pe acelaşi subiect

În cazul în care rezultatul testului este pozitiv, românii vor fi transportaţi la spital pentru investigaţii amănunţite, iar proba va fi trimisă în laboratoare specializate pentru secvenţiere, în vederea stabilirii variantei de tulpină. 

Marius Popescu, purtător de cuvânt al TAROM: Am organizat acest zbor în condiţii destul de grele, dar am reuşit să ducem misiunea până la capăt. A fost un echipaj destul de numeros. special pentru asemenea misiuni de zbor. 

Marocul a suspendat toate zborurile de la 1 decembrie, ca măsură de precauţie după apariţia noii tulpini, Omicron

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Românii blocaţi în Maroc au ajuns într-un final acasă: "Le mulţumim autorităţilor pentru că ne-au scos de acolo, efectiv!"