Video Românii care caută intimitate totală se cazează în căruţe. Cât costă o noapte de cazare
De la căsuţe la căruţe. Spune-mi unde te cazezi ca să-ţi spun cât de originală e vacanţa ta. Un nou tip de turism prinde contur şi la noi, cel în care cazarea e mai importantă decât destinaţia. O noapte la căruţă sau în case cu forme originale reprezintă refugiul preferat al cuplurilor care vor să se izoleze.
E o zi plină în atelierul lui Janos. Încă o căruţă extravagantă e aproape gata de livrare. În ea, se vor caza turiştii dornici de o experienţă originală. În cei 14 metri pătraţi, oaspeţii se pot bucura de tot confortul. Au spaţiu de dormit, toaletă şi căruţele se pot amplasa oriunde în natură. "În baie avem o cabină de duş, în formă de butoi, o cădiţă de duş lucrată manual din lut şi chiuveta. Apoi e camera de zi în care se poate amenaja, se poate pune un pat matrimonial, o masă cu scăunele, mobilier minimalism", a declarat Kelemen Janos.
12.000 de euro costă o căruţă de lemn
12.000 de euro costă o căruţă de lemn. Iar mai mulţi antreprenori din Braşov deja îşi bucură clienţii cu astfel de cazări. Cine vrea să doarmă o noapte la căruţă plăteşte în jur de 400 de lei. De la căruţe la căsuţe cu acoperiș în două ape. Şi cazarea într-o astfel de cabană este de neuitat. Așa arată terasa casei de tip A. Priveliștea de pe terasă este una cu adevărat specială, iar înăuntru, la parter este zona de zi, cu o mică bucătărie, un spațiu pentru servit masa, canapea și baie. Iar la etaj, în locul în care se adună, practic, toată căldură de la parter este un dormitor cu adevărat spectaculos.
Cornel a construit trei astfel de căsuţe în Bran şi le închiriază cu 700 de lei pe noapte. Ciubărul cu apă fierbinte sau un hamac agățat în bradul din fața terasei sunt detaliile care fac experienţa memorabilă. "Cabana se închiriază pe minimum două nopţi. Ciubărul nu este inclus în tariful cazare. El costă 300 de lei pe zi. Aici, într-o casă compactă, au exact ce ar avea şi-ntr-o casă obişnuită. Iar priveliştea e ceva diferit, fiind într-o zonă rurală", a declarat Cornel Mânjină, administrator cabană.
Deşi costurile investiţiei depăşeşc lejer 100.000 euro pentru o singură casă, modul în care se construiesc, atrage, de fapt, investitorii. "Structura frame este cea mai uşor de realizat. În trecut, minierii o foloseau, în special, fiind uşor de realizat. Au posibilitatea să o modelezi pe câte dormitoare sau nivele îţi doreşti", a declarat Cătălin Ceposu, administrator cabană. Cuplurile aleg, în general, astfel de cazări, departe de ochii lumii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰