Antena Meniu Search
x

Update Românii cu zboruri Blue Air anulate vor fi aduși acasă cu avioane TAROM. Va fi deschis și un Call Center, anunță Guvernul

Nicolae Ciucă a organizat o ședință la Palatul Victoria pentru soluționarea situației cauzate de anularea zborurilor Blue Air care pleacă de pe aeroporturile din România. Informațiile pe surse indică faptul că la această întrunire au participat ministrul mediului, ministrul transporturilor și alți oficiali care au atribuții în acest domeniu. "Tocmai in acest moment, merg la Guvern şi voi discuta cu cei care trebuie să se ocupe de acest subiect şi vom găsi o soluţie", le-a declarat premierul jurnaliștilor.

de Redactia Observator

la 06.09.2022, 22:59

Vezi și

Update 21:30 MAE le oferă ajutor românilor care vor să fie repatriați

"Cetățenii români aflați în străinătate, afectați de anularea recentă a zborurilor companiei Blue Air, își pot notifica situația și se pot adresa Ministerului Afacerilor Externe fie contactând cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României din statul în care se află (click pe link pentru datele de contact https://econsulat.ro/Home/DateDeContact), fie contactând Centrul de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate (CCSCRS), telefonic la numărul de mobil 0040751084537 sau prin email la adresa [email protected]

Important! În cazul grupurilor de turiști, este recomandat ca o singură persoană să contacteze personalul consular, informațiile obținute de aceasta urmând a fi diseminate și celorlalți cetățeni români din grup", transmite MAE.

Update 21:20 Guvernul pune la dispoziție un număr de telefon pentru românii blocați în străinătate

Pe acelaşi subiect

Românii din afara granițelor afectați de suspendarea zborurilor companiei Blue Air pot solicita sprijin autorităților române la numărul +𝟒𝟎𝟕𝟓𝟏 𝟎𝟖𝟒 𝟓𝟑𝟕. Premierul a dispus ca prioritară să fie aducerea în țară a cetățenilor aflați pe aeroporturi din afara granițelor. 

Românii își pot anunța prezența și pot solicita sprijin la secțiile consulare de la ambasadele României în străinătate și la numărul de telefon +𝟒𝟎𝟕𝟓𝟏 𝟎𝟖𝟒 𝟓𝟑𝟕, activat în această seară. După centralizarea datelor, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare aducerii în țară a românilor aflați peste graniță.

Premierul le-a explicat jurnaliștilor că nu exclude posibilitatea  formării unui comitet interministerial care să rezolve problemele cauzate pe aeroporturile din România și din străinătate de anularea zborurilor.

"Am vorbit să deblocheze situația, pentru că nu putem lăsa românii să aștepte în aeroporturile din care urmau să vină către țară. Este vorba de 3.000 de români (...) Am vorbit cu domnul ministru și urmează să analizăm și să luăm o decizie", spunea înainte de ședință premierul Nicolae Ciucă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În timpul conferinței de presă ținută de purtătorul de cuvânt al Guvernului a fost anunțată deschiderea unui call center pentru românii care sunt blocați pe aeroporturile din străinătate. De asemenea, autoritățile au decis repatrierea acestora cu ajutorul aeronavelor Tarom, asta după ce va avea loc o centralizare a tuturor celor care se află în străinătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Românii cu zboruri Blue Air anulate vor fi aduși acasă cu avioane TAROM. Va fi deschis și un Call Center, anunță Guvernul