Antena Meniu Search
x

Video Românii nu sunt prieteni cu gadgeturile. Suntem la coada Europei în clasamentul folosirii dispozitivelor digitale la locul de muncă

Angajaţii din România nu sunt deloc prieteni cu tehnologia. Cel puţin asta arată un studiu făcut la nivel European, care ne clasează pe ultimul loc în Uniune în clasamentul folosirii dispozitivelor digitale la locul de muncă.

de Adrian Obreja

la 28.06.2023, 09:08

Vezi și

La nivel european, proporţia angajaţilor care folosesc dispozitive digitale pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu este de 30%. Între ţările care se află în fruntea clasamentului se numără Luxemburg, Suedia şi Olanda. La coada clasamentului, pe ultimul loc se află România, Bulgaria şi Grecia, cu doar 12%.

Potrivit Eurostat, numărul celor care folosesc aceste dispozitive la serviciu creşte direct proporţional cu nivelul de educaţie. De aici, rezultă că angajaţii români au cel mai scăzut nivel de educaţie din Europa. 36% dintre femeile angajate au declarat că folosesc aceste dispozitive digitale la muncă, în comparaţie cu bărbaţii care au declarat că fac acest lucru doar în proporţie de 29%.

Când vorbim despre aceste dispozitive, ne referim la calculatoare, laptopuri, tablete sau smartphone-uri folosite strict pentru îndeplinerea sarcinilor de serviciu. Excepţie fac apelurile telefonice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Românii nu sunt prieteni cu gadgeturile. Suntem la coada Europei în clasamentul folosirii dispozitivelor digitale la locul de muncă