Antena Meniu Search
x

Video Românul care a vrut să străbată Marea Neagră într-o barcă cu vâsle, salvat după 10 zile în larg. Alex Dumbravă voia să doboare un nou record mondial

Sportivul român, care plecase singur într-o aventură pe Marea Neagră cu o barcă cu vâsle, a fost salvat de autorităţi. Alex Dumbravă voia să doboare un nou record mondial şi să ajute astfel zeci de copii. După 10 zile în larg însă, oboseala şi-a spus cuvântul şi românul a cerut, epuizat, ajutor prin staţie. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 21.07.2023, 13:35

Vezi și

În urmă cu puţin timp sportivul a ajuns în portul din Mangalia. El a plecat în urmă cu 10 zile pe mare cu barca cu vâsle, dar la un moment dat nu a mai putut continua planul pe care şi-l propuse şi a anunţat autorităţile.

A cerut iniţial ajutorul autorităţilor turceşti şi bulgare

Prima oară a cerut ajutorul autorităţile turceşti, dar de acolo a primit un răspuns că doar pe el îl pot salva, nu şi ambarcaţiunea. A refuzat şi a cerut ulterior ajutor autorităţilor bulgare dar a primit acelaşi răspuns. Într-un final autorităţile române s-au oferit să-l aducă la mal cu tot cu barcă. Reprezentanţii Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare au ajuns în această dimineaţă la el.

Era vizibil epuizat şi afectat, cu dureri la braţe şi la genunchi, dar era stabil şi au reuşit să comunice cu el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Românul care a vrut să străbată Marea Neagră într-o barcă cu vâsle, salvat după 10 zile în larg. Alex Dumbravă voia să doboare un nou record mondial